Petro Poroşenko

Ucraina nu va renunţa niciodată la drepturile suverane asupra Crimeii

poprosenkoCrimeea va reveni neapărat la Ucraina, a declarat ieri preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, într-o declaraţie ocazionată de împlinirea unui an de la începerea acţiunilor de destabilizare a peninsulei Crimeea, din sudul Ucrainei, care au culminat cu anexarea, de facto, a acesteia la 18 martie de către Moscova, relatează Ukrinform. „Statul ucrainean va recupera controlul asupra teritoriului temporar ocupat. Nu voi spune astăzi că se va întâmpla rapid şi uşor. Dar aceasta se va întâmpla neapărat, împreună vom construi o Crimee nouă, în care vor fi asigurate drepturile şi interesele întregii populaţii a peninsulei şi ale tuturor locuitorilor ei, indiferent de originea etnică, limbă sau sau religie”, se menţionează în text. „Ucraina nu va renunţa niciodată la drepturile suverane asupra Crimeii şi va apăra prin toate mijloacele de care dispune drepturile persoanelor care trăiesc acolo”, mai subliniază preşedintele Petro Poroşenko, amintind că, în urmă cu un an, a avut loc aşa-numitul referendum din Crimeea, „organizat simultan cu o invazie de amploare a militarilor ruşi pe pământul Crimeii”. Referendumul „nu a fost decât o farsă concepută pentru a acoperi agresiunea pe faţă a Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Poroşenko.

Kievul nu recunoaşte rezultatele acestui act josnic, realizat în pofida dreptului internaţional, a reiterat şeful statului ucrainean, referindu-se la aşa-numitul referendum desfăşurat la 16 martie 2014, la care majoritatea participanţilor au votat pentru separarea de Ucraina şi alipirea ulterioară la Federaţia Rusă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: