Suceveni nominalizaţi la premiile Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială

> Colega noastră Daniela Beale se numără printre ziariştii nominalizaţi la categoria „Premiul pentru jurnalism”, unde vă invităm să o votaţi!

17 suceveni candidează pentru premiile oferite de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ce va avea loc la Ateneul Român, în data de 17 martie.

Printre cei nominalizaţi la cea mai mare parte dintre cele 18 secţiuni ale Galei se numără Nicoleta Danieliuc şi Florin Tărnăuceanu, doi oameni care şi-au dedicat întreaga carieră muncii de asistent social în cadrul DGASPC Suceava, dar şi Narcisa Marchitan, de mulţi ani şeful Serviciului de Asistenţă Socială din Primăria Suceava.

Alături de ei candidează, la o decentă recunoaştere a muncii lor, alţi suceveni angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), care muncesc pe rupte, discret, fără vedetisme, în domenii ce ţin de respectarea drepturilor copiilor, ale persoanelor cu dizabilităţi, în îngrijirea la domiciliu a celor în nevoie, în domeniul incluziunii sociale a unor minorităţi sociale, pentru combaterea traficului de fiinţe umane şi a reducerii riscurilor consumului de droguri şi de alte substanţe, a practicării sexului comercial şi în alte domenii ale, poate, celei mai grele (şi prea puţin recompensate) munci din România, asistenţa socială.

DGASPC Suceava este nominalizată, de asemenea, la categoria „Instituţia anului”.

„Profesia de asistent social este dificilă din mai multe puncte de vedere: o implicare emoţională dozată necorespunzător ne poate copleşi pe noi înşine în faţa vicisitudinilor vieţii semenilor noştri, riscul de a ajunge la epuizare profesională e mare, motivaţia financiară, în multe cazuri, lipseşte.

Şi, totuşi, rămânem pe baricade, continuăm să ne oferim sprijinul, ne găsim mulţumirea sufletească ce ne ajută să ne păstram optimismul şi constatăm cu bucurie că de partea noastră vin noi asistenţi sociali, oameni cu acelaşi crez, cu aceleaşi valori şi principii” a declarat Ecaterina Croitoru, preşedinta Sucursalei Teritoriale Suceava a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Gala premiază nu numai asistenţii sociali, ci şi persoane care sprijină într-un fel sau altul această meserie, precum politicieni sau jurnalişti.

Printre aceştia din urmă, la categoria „Premiul pentru jurnalism” au fost nominalizate două sucevence, Adriana Dascălu Bulină, de la Televiziunea Intermedia, şi colega noastră Daniela Beale.

Sucevenii candidaţi la premiile Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială pot şi merită să fie votaţi online la adresa web http://gala.cnasr.ro/index.pl/vot_2015.

Anul trecut, Suceava a fost câştigătoarea unei secţiuni. Georgeta Niculina Balmoş, de 13 ani, asistent social la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, a câştigat Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: