În ultima etapă la sanie pe pistă naturală desfăşurată în Austria

România a ocupat locul IV pe echipe

World-Cup-FinÎn perioada 12-15 februarie, la Umhausen (Austria), s-a desfăşurat etapa a VI-a (ultima) la sanie pe pistă naturală, din circuitul mondial GRM, sezonul 2014-2015.

Lotul Românei la sanie pe pistă naturală, condus de antrenoarea Delia Ivaş, a fost format în cea mai mare parte din aceiaşi sportivi, care, pe 1 februarie, în penultima etapă a Cupei Mondiale la Sanie pe Pistă Naturală au reuşit un parcurs excepţional aducând României locul III în proba pe echipe, cel mai bun rezultat obţinut vreodată de sania românească pe pistă naturală. Singura modificare în lotul României a fost înlocuirea Nicoletei Burlui de la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, care s-a accidentat chiar cu câteva zile înainte de deplasarea în Austria, cu colega ei de club, Petronela Ivan. Ceilalţi sanieri care au făcut deplasarea sunt Ciprian Tazlaoanu şi Mihai Coubis legitimaţi tot la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, şi Alexandru-Cosmin Codin de la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia. Cei patru sportivi au reuşit să obţină rezultate foarte bune, ţinând cont de condiţiile de desfăşurare a competiţiei. Pentru a proteja gheaţa pe pârtia „Grantau”, cu o lungime de 955 de metri, toate concursurile s-au desfăşurat în nocturnă, ceea ce a constituit o problemă pentru reprezentanţii ţării noastre care nu au avut nici măcar o coborâre pe timp de noapte înainte de deplasarea în Austria.

„Sportivii noştri au obţinut rezultate care promit

După calificări, Alexandru-Cosmin Codin şi Ciprian Tazlaoanu nu au reuşit să prindă un loc în cele 25 care le permiteau accesul în etapa de Cupă Mondială, concurând la Cupa Naţiunilor unde s-au clasat pe locul 7, respectiv 9. Cel de-al treilea reprezentant al României, Mihai Coubis, a obţinut în calificări poziţia a 39-a. Etapa la simplu masculin a revenit italianului Patrick Pigneter, care şi-a adjudecat Cupa Mondială încă din etapa a V-a găzduită de staţiunea Vatra Dornei.

La feminin, Petronela Ivan a reuşit să obţină o poziţie neaşteptat de favorabilă la calificări care i-a permis participarea la ultima etapă a Cupei Mondiale, unde s-a clasat pe poziţia a 13-a, la o diferenţă de 53 de secunde şi 50 de sutimi faţă de câştigătoarea etapei şi a Cupei Mondiale, rusoaica Ekaterina Lavrentyeva.

Şi dubloul românesc Alexandru-Cosmin Codin şi Mihai Coubis a sosit pe locul 11 în calificări, loc pe care şi l-a păstrat şi în etapa de Cupă Mondială, la o diferenţă de 23 de secunde şi 17 sutimi faţă de primii clasaţi, italienii Patrick Pigneter şi Florian Clara.

Cu un timp total de 4 minute 35 secunde şi 41 sutimi obţinut în cele trei coborâri care au contat pentru concursul pe echipe (1 minut 46 secunde 16 sutimi obţinut de Petronela Ivan în proba de simplu feminin, 1:21.56 obţinut de Ciprian Tazlaoanu în proba de simplu masculin şi 1:27.69 obţinut de dubloul Alexandru-Cosmin Codin şi Mihai Coubis), România a ocupat locul patru, după echipele Italiei, Austriei şi Rusiei.

„Este o poziţie care ne onorează, este un loc care confirmă poziţia obţinută la Vatra Dornei, este un loc care ne obligă pentru sezonul următor. A fost un an greu, în care am avut două accidente în rândul fetelor, Anişoara Hutopilă după prima etapă, accidentare care a scos-o definitiv din concurs în acest sezon, cu toate că sportiva şi-a pus mari speranţe pentru acest an, şi Nicoleta Burlui, înainte de plecarea spre Austria. Important este că sportivii noştri au acumulat experienţă în competiţiile internaţionale şi au obţinut rezultate care promit în sezonul următor”, ne-a declarat prof. antrenor Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei.

Italienii sunt cei mai buni sanieri

La finalul celor şase etape, la simplu masculin, Cupa Mondială i-a revenit lui Patrick Pigneter (ITA) care a acumulat 555 de puncte, urmat de Alex Gruber (ITA) cu 413 puncte şi Michael Scheikl (AUT) cu 391. La feminin, câştigătoarea trofeului este Ekaterina Lavrentyeva (RUS) cu 585 puncte, urmată de Evelin Lanthaler (ITA) 500 şi Greta Pinggera (ITA) 375. În proba de dublu, competiţia a fost câştigată de Patrick Pigneter/Florian Clara (ITA) care au acumulat în cele şase etape de cupă mondială 570 de puncte, urmaţi de Alexandr Egorov/Petr Popov (RUS) cu 500 de puncte şi Christoph Regensburger/Dominik Holzknecht (AUT) cu 400 de puncte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: