Peste 1 la mie concentraţie alcoolică în aerul expirat, depistată de poliţişti în timpul unui control în trafic

Serviciul Rutier Suceava împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu, cu sprijinul poliţiştilor de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat mai multe acţiuni tematice de control pe drumurile publice din judeţ.

Controalele s-au desfăşurat în zilele de 13, 14 şi 15 februarie în anumite intervale de timp şi au vizat orice încălcare a legislaţiei rutiere şi în special depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au tras la măsea.

În cele trei zile, au efectuat proba etilotestului un număr de peste 400 de conducători auto, majoritatea trecând cu bine, câţiva picând, însă.

La finalul weekendului de control, poliţiştii aplicaseră 258 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 61.587 lei, constataseră 3 infracţiuni, reţinuseră 9 permise de conducere (4 pentru alcool şi 5 pentru alte abateri) şi retrăseseră 18 certificate de înmatriculare (pentru lipsă ITP, RCA, dar şi pentru defecţiuni tehnice).

Dintre conducătorii auto depistaţi băuţi în trafic, unul conducea maşina beat „mangă”.

Un bărbat de 35 ani din Suceava conducea autoturismul pe Calea Unirii cu 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Concentraţia din sânge va fi probabil dublă, iar consecinţele penale, foarte aspre.

Pe 15 februarie a fost identificat un bărbat din comuna Baia, în timp ce conducea autoutilitara cu 0,60 mg/l alcool în aerul expirat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: