O sută de suceveni nu au primit banii promişi prin programul „Casa verde”

> „Nu au sosit de la Administraţia Fondului pentru Mediu toate contractele de finanţare şi nici nu s-au făcut plăţi pentru beneficiarii care au depus dosarele de decontare în 2014” se arată într-o informare APM Suceava

Administraţia Fondului de Mediu a finalizat în 2014, pentru judeţul Suceava, analizarea celor 902 dosare de finanţare, depuse încă din anul 2011, în cadrul programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, intitulat generic „Casa verde” – face cunoscut Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava. Potrivit instituţiei, anul trecut s-a analizat o diferenţă de 681 dosare, 498 dintre ele fiind aprobate, iar 183 respinse. În acest proces, APM Suceava i-au revenit obligaţii privind asigurarea semnării de către beneficiari şi trimiterii la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a celor 235 de contracte de finanţare remise de acest din urmă organism, precum şi atribuţii legate de verificarea şi trimiterea la AFM a celor 100 de dosare de decontare întocmite, pe durata anului trecut, de beneficiarii din judeţ.

Printre problemele întâmpinate, APM le enumără pe acelea privind neaprobarea finanţării pentru toate cele 498 de dosare iniţial aprobate, cât şi nedecontarea sumelor promise prin program în cazul a 100 de suceveni care au înaintat cereri în acest scop.

„Nu au sosit de la Administraţia Fondului pentru Mediu toate contractele de finanţare şi nici nu s-au făcut plăţi pentru beneficiarii care au depus dosarele de decontare, respectiv pentru cele 100 de documentaţii înaintate în 2014” se subliniază în informarea semnată de directorul executiv Vasile Oşean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI