Deschiderea în această săptămână a primului tronson al şoselei de centură a Sucevei – incertă

> „Nu dăm drumul decât când avem certitudinea că traficul se va desfăşura în siguranţă” a afirmat ieri Ovidiu Laicu, directorul Regionalei Iaşi a CNADNR

Primul tronson al şoselei de centură a Sucevei, care face legătura între E 85 (DN2) din localitatea Pătrăuţi cu E 576 (DN 17) în localitatea Şcheia, nu va fi deschis nici astăzi, 18 februarie, întrucât nu au fost finalizate toate lucrările.

Directorul Regionalei Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Ovidiu Laicu, a declarat, ieri, că nu se va deschide acest tronson până când nu există toate elementele de siguranţă montate. „Nu dăm drumul decât când avem certitudinea că traficul se va desfăşura în siguranţă”, a spus Laicu.

El a arătat că mai trebuie montată lisă de parapet pe o lungime de 70 de metri şi că se mai fac verificări privind modul în care a fost executată lucrarea.

Laicu a precizat că va emite un comunicat de presă în ziua când se va deschide acest tronson al şoselei de centură.

sosea-centura-3               sosea-centura-4

Iniţial, şeful Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR spunea că primul tronson al şoselei de centură ar putea fi deschis circulaţiei în 14 noiembrie 2014, dar prefectul Florin Sinescu a fost mai sceptic şi indica drept termen de finalizare sfârşitul lunii decembrie 2014.

La sfârşitul anului trecut, Florin Sinescu a arătat că sunt întârzieri la derularea lucrărilor şi estima că acest tronson ar putea fi deschis circulaţiei la mijlocul lunii ianuarie.

Potrivit master-planului prezentat, marţi, de ministrul transporturilor, Ioan Rus, şoseaua de centură a Sucevei ar urma să fie dată în folosinţă, pe întreaga lungime, în noiembrie 2015.

De remarcat este că pentru celelalte două tronsoane, realizate în proporţie de circa 80%, urmează să fie organizată o licitaţie pentru selecţia firmei care să execute lucrările.

Ministerul Transporturilor a indicat şoseaua de centură a municipiului Suceava drept un punct critic, întrucât lucrările sunt întârziate foarte mult.

Un alt punct critic de pe harta Ministerului Transporturilor este tronsonul de drum Iacobeni – Moisei, de pe DN 18, care trebuia să fie modernizat până în 2013, dar la care s-a reluat licitaţia de selecţie a firmei care să execute lucrarea.

Atât la şoseaua de centură cât şi la drumul Iacobeni – Moisei au fost reziliate contractele cu firmele care fuseseră iniţial selectate să execute lucrările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: