ONU condamnă actul „laş şi odios” reprezentat de decapitarea a 21 de creştini egipteni

Ban-Ki-moonCei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au „condamnat ferm” execuţia prin decapitare a 21 de creştini egipteni în Libia, revendicată de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), calificând actul drept unul „laş şi odios”, relatează AFP.

La rândul său, secretarul general al ONU, Ban Kimoon (foto), a denunţat „actul barbar” şi a afirmat că „dialogul este cea mai bună şansă de a ajuta Libia să depăşească actuala criză”.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat duminică, într-o înregistrare video, decapitarea a 21 de creştini egipteni, a anunţat armata de la Cairo. În înregistrarea video difuzată, cei 21 de egipteni de confesiune creştină coptă — purtând haine portocalii asemănătoare celor cu care au fost îmbrăcaţi şi alţi ostatici executaţi în ultimele luni de mişcarea Statul Islamic (SI) — apar aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, fiecare având în spate un călău mascat, îmbrăcat în negru.

Luna trecută guvernul de la Cairo a confirmat că 20 de egipteni au fost răpiţi în Libia, după ce ramura libiană a grupării Statul Islamic a anunţat sechestrarea a 21 de creştini de confesiune coptă. Gruparea jihadistă susţine că a recurs la aceste răpiri drept represalii pentru incidentele sectare din Egipt, când soţiile a doi preoţi copţi ar fi fost împiedicate de biserica creştină să se convertească la islam.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: