Avocatul Elenei Udrea

Cred că a intrat în istorie, e a şaptea cerere adresată Parlamentului într-un răstimp foarte scurt

Striblea_Marius_IasiAvocatul Marius Striblea a declarat, ieri, la ieşirea din sediul DNA, că probabil Elena Udrea „a intrat în istorie”, deoarece în cazul clientei sale s-au făcut şapte cereri către Parlament pentru începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă, într-un interval de timp foarte scurt.

„Cred că a intrat în istorie. Este a şaptea cerere adresată Parlamentului într-un răstimp foarte scurt. Oricum, nu ştiu dacă a mai existat un parlamentar român care să fie atât de cerut spre urmărire penală, spre reţinere, spre arestare. (…) S-au adus la cunoştinţă învinuirile pentru care Parlamentul a încuviinţat urmărirea penală şi urmează ca în funcţie de răspunsul Parlamentului, dacă se va da aviz sau nu, să dăm o declaraţie completă pentru toate acuzaţiile”, a afirmat apărătorul Elenei Udrea.

Despre acuzaţiile potrivit cărora Elena Udrea ar fi perceput un comision de 10% din plăţile făcute de ministerul Dezvoltării, direct sau indirect, avocatul acesteia a precizat că nu este sănătos pentru justiţia românească să ia de bun „ca un lucru bătut în cuie ceea ce spun procurorii”.

Întrebat dacă Elena Udrea doreşte ca şi alte persoane care se aflau în conducerea PDL, respectiv cele nominalizate de fostul ministru Gabriel Sandu, să fie citate la DNA, Marius Striblea a menţionat : „Doamna Udrea a arătat că sunt nenumărate persoane care au fost indicate în aceste denunţuri şi care nu au fost încă citate şi este anormal, şi sigur că poate să pară suspect, că a fost numai ea citată şi doar ea se află în arest. Nu în sensul că trebuie să fie şi alţii în această stare, ci în sensul că este imposibil ca un singur om să tragă ponoasele dintr-un întreg dosar”.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat săptămâna trecută şase cereri ale procurorilor pe numele deputatului Elena Udrea pentru începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă în două dosare: „Gala Bute” şi „Microsoft”.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut ieri sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: