Comisia Europeană

Incertitudinile politice şi alte provocări au îngreunat reforma sistemului judiciar în Bulgaria

raport-bulgariaIncertitudinile politice şi alte provocări înregistrate anul trecut au îngreunat reforma sistemului judiciar în Bulgaria, însă există semnale pozitive că, în mai multe domenii, problemele au fost recunoscute şi că sunt identificate soluţii, a declarat ieri, la Bruxelles, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, cu ocazia adoptării raportului în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care relevă că progresele Sofiei au fost lente şi că sunt necesare măsuri suplimentare.

„Bulgaria are un popor talentat şi muncitor care vrea să vadă că există schimbare şi că aceasta prinde rădăcini. Mecanismul de Cooperare şi Verificare rămâne un instrument valoros pentru a stimula progresele şi este sprijinit de majoritatea bulgarilor. Acum este momentul să se obţină consens politic pentru accelerarea reformelor”, a adăugat Frans Timmermans.

În general, progresele de anul trecut în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate au fost lente, relevă raportul Comisiei Europene privind Bulgaria. Faptul că în perioada acoperită de raport au existat trei guverne diferite şi un blocaj în parlament a contribuit cu certitudine la lipsa reformelor.

Pentru a înregistra progrese în ceea ce priveşte reformele trebuie recunoscute problemele şi identificate măsurile de remediere a lor. În acest sens, guvernul şi parlamentul din acest moment au făcut un pas important prin adoptarea unei strategii de reformă a sistemului judiciar care stabileşte direcţiile pentru acţiunile viitoare în mai multe domenii. Acest lucru va trebui continuat şi implementat pentru a exista cu adevărat o schimbare, atrage atenţia CE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: