La Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi“ din Rădăuţi

Concursul de matematică „Valter Vasile Olaru“

Concurs-de-matematicaLa Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi s-a desfăşurat vineri, 23 ianuarie a.c., a treia ediţie a concursului de matematică „Valter Vasile Olaru”, activi-tate organizată de profesorii din catedra de matematică sub coordonarea prof. Otilia Bumbu. Concursul şi-a propus ca, prin intermediul unor probe specifice, să testeze competenţele de calcul matematic ale participanţilor.

Anul acesta s-au înscris şi au participat la concurs 36 de elevi de pe toate nivelurile de şcolaritate: 19 elevi din clasa a IX-a, 4 elevi din clasa a X-a, 5 elevi din clasa a XI-a şi 8 elevi din clasa a XII-a. Rezultatele deosebite au fost recompensate cu premii în valoare de 3.200 de lei. S-au remarcat, prin rezultate deosebite, următorii elevi: Boaru Radu, din clasa a IX-a A (premiul I); Ştefan Oana Teodora, din clasa a X-a A (premiul I); elevul Roşca Alexandru, din clasa a XI-a A (premiul I) – pregătiţi de prof. Otilia Bumbu. La nivelul clasei a XII-a, eleva Coroamă Loredana, din clasa a XII-a B, pregătită de prof. Mircea Siretean, a obţinut premiul I. Fiecare elev premiant a beneficiat de o recompensă financiară în valoare de 800 lei.

Directoarea instituţiei de învăţământ, prof. Carmen Andronachi, ne-a declarat: „Şi în acest an, concursul reuşeşte să demonstreze pasiunea elevilor, seriozitatea şi perseverenţa lor pentru domeniul atât de complex al matematicii. Ţin să remarc faptul că activitatea în care sunt antrenaţi participanţii, potenţiali oameni de ştiinţă, se bucură şi de susţinerea Societăţii pentru Cultură şi Literatură Română din Bucovina. Concursul acesta vădeşte faptul că, pe lângă activităţile culturale cu specific literar şi artistic, Colegiul Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» îşi propune să cultive o autentică pepinieră de minţi raţionale, de performeri în domeniul elitist al ştiinţelor exacte”. (prof. FLORIN GEORGE POPOVICI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: