Fotbal

LPF vrea ca FC Steaua să îşi păstreze numele şi sigla

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce ar prefera ca FC Steaua, campioana naţională en titre, să şi păstreze numele şi sigla.

”LPF nu are nicio implicare în litigiul dintre CSA Steaua şi FC Steaua în privinţa mărcii ‘Steaua’. Am avut doar discuţii particulare, dar şi noi am vrea ca FC Steaua să beneficieze în continuare de nume, siglă şi palmares. Steaua este un brand şi nu ne putem bate joc de el”, a afirmat Iorgulescu.
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a precizat că nu există niciun fel de probleme din punct de vedere regulamentar dacă Steaua va fi nevoită să îşi schimbe numele şi sigla în timpul sezonului.
”O hotărâre judecătorească, aşa cum s-a dat în litigiul dintre CSA Steaua şi FC Steaua, e obligatorie pentru toţi, indiferent de ce spun regulamentele. Nu vor exista probleme dacă FC Steaua va evolua în retur sub alt nume şi cu altă siglă”, a explicat Justin Ştefan, de profesie jurist.
În legătură cu palmaresul este o altă discuţie şi doar părţile trebuie să hotărască, a adăugat Iorgulescu.
”Cred că facem prea multă vâlvă în acest caz şi nu e normal”, a mai spus preşedintele LPF.
Iorgulescu, fost internaţional, s-a referit şi la protestele unor cluburi în legătură cu convocarea jucătorilor la reprezentativa divizionară, care va efectua un stagiu de pregătire în perioada 3-15 februarie, în Antalya.
”Mereu au fost discuţii cu echipele care dau jucători la echipa naţională, pentru că le perturbă programul de pregătire. Dar, nu trebuie uitat că de fapt cota jucătorilor e crescută de echipa naţională. Există un regulament în acest sens, iar cred că plecarea jucătorilor la naţională nu e un impediment în pregătirea de iarnă, deoarece selecţionerul este unul de valoare şi va face o pregătire de nivel înalt”, a arătat Iorgulescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: