Hora Unirii s-a jucat şi la Grădiniţa “Prichindel” din Suceava

foto-unire-2Ca orice român care îşi respectă trecutul şi istoria, preşcolarii şi cadrele didactice de la Grădiniţa “Prichindel” Suceava au sărbătorit cu mult entuziasm ziua de 24 Ianuarie, eveniment important al istoriei neamului nostru – Unirea Principatelor din 1859, prin activităţi instructiv-educative şi cultural-artistice ce s-au transformat în adevărate lecţii de istorie şi patriotism.

Activitatea intitulată sugestiv “Hai să dăm mână cu mână!” a reunit preşcolari din grupele mari/mijlocii din grădiniţă, şcolarii din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 – Suceava, cadre didactice, părinţi, bunici.

Rememorând, cu ajutorul povestirilor şi al prezentărilor realizate de doamnele educatoare, al lucrărilor din cadrul expoziţiei tematice “Pagini din istoria Unirii de la 24 Ianuarie 1859”, dar şi al ambientului creat în sala de spectacol a grădiniţei, copiii, îmbrăcaţi în costume populare ce sugerau întoarcerea cu 156 de ani în urmă, au intrat cu emoţie, curiozitate şi interes în “vremea Unirii”.

Dramatizarea “Moş Ion Roată şi Unirea”, pusă în scenă cu talent şi măiestrie de către preşcolarii grupei mari, şi momentul de poezie, la care, pe lângă preşcolari, şi-au dovedit talentul interpretativ şi şcolarii invitaţi, au fost răsplătite cu aplauze de către spectatori.

De la manifestare nu a lipsit cunoscutul cântec „Hora Unirii”, cântec ce a însufleţit lupta pentru Unire a românilor într-o singură ţară.

Marea Horă a Unirii a fost jucată de către toţi participanţii la acest emoţionant moment, iar sala de spectacol a răsunat de bucuria şi freamătul Unirii, amintind de ziua de 24 Ianuarie 1859.

Direct implicaţi în desfăşurarea evenimentelor, copiii au desluşit câteva din tainele Unirii şi-au învăţat înţelepciunea străvechii ziceri: “Unirea face puterea!“

Adevărată lecţie de istorie naţională, activitatea a urmărit cultivarea la copii a dragostei de neam şi ţară, a credinţei în valorile naţionale, a ataşamentului profund faţă de locurile natale, locuri în care au trăit şi au luptat strămoşii şi în care ei îşi trăiesc prezentul şi-şi clădesc de pe acum viitorul. (Prof. SANDA ACHIHĂIE, Grădiniţa “Prichindel” Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: