Moscova respinge acuzaţiile Kievului privind incursiuni ale unor grupuri militare ruse în estul Ucrainei

Rusia a dezminţit ieri acuzaţiile autorităţilor de la Kiev potrivit cărora circa 700 de soldaţi ruşi ar fi intrat în estul Ucrainei pentru a-i ajuta pe rebelii proruşi, calificându-le ca fiind „de o absurditate totală”, informează AFP. „Acuzaţiile de ieri (n.r. — luni) ale Kievului cu privire la aşa-zisele incursiuni ale grupurilor de soldaţi ruşi pe la frontiera ruso-ucraineană nu merită nicio reacţie. Este o absurditate totală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Igor Konacenkov. Potrivit lui Konacenkov, aceste „halucinaţii” ale autorităţilor ucrainene vizează să suscite simpatia susţinătorilor lor occidentali, cu câteva zile înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos, care se va desfăşura de miercuri până sâmbătă. „Nu vom fi surprinşi dacă acelaşi tip de acuzaţii se vor face auzite extrem de curând, de la înaltele tribune din Elveţia, unde se derulează în fiecare an această mare reuniune economică”, a adăugat Konacenkov.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că două grupuri de soldaţi ruşi, formate din circa 700 de oameni în total, au pătruns pe teritoriul ucrainean. Ucraina şi ţările occidentale acuză de mai multe luni Rusia că a desfăşurat trupe regulate în estul ţării, scena unui conflict armat cu o rebeliune prorusă, conflict în care au murit peste 4.800 de persoane, după declanşarea sa în aprilie anul trecut. Cu toate acestea, Rusia continuă să nege orice implicare militară a sa în conflictul de pe teritoriul ţării vecine.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI