Iluminatul ornamental de sărbători va fi stins la jumătatea lui ianuarie

În municipiul Suceava, iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă va funcţiona până pe 15 ianuarie, a anunţat primarul Ion Lungu. Şeful municipalităţii spune că cei trei pomi de Crăciun, cât şi instalaţiile luminose, aprinse pe 1 decembrie, vor fi ridicate după ce vor marca sărbătorile şi creştinii pe stil vechi.

Lungu s-a arătat mulţumit de felul în care a arătat oraşul, menţionând că, de altfel, un control al Curţii de Conturi a apreciat iluminatul ornamental cu „mai multe note de 10”.

„Trebuie să lăsăm să se bucure de Crăciun şi Revelion şi cei care sărbătoresc pe stil vechi. Şi în anul 2015 vom prinde în bugetul local o sumă de bani pentru a achiziţiona noi ornamente pentru sărbători, astfel încât să le putem distribui pe cât mai multe străzi” a reliefat edilul-şef.

În 2014, pentru crearea unei atmosfere cât mai adecvate evenimentelor de sfârşit an, de la bugetul local a fost alocată suma de 200.000 de lei.

În 2012, iluminatul ornamental a fost oprit înainte de Crăciunul şi Revelionul de stil vechi, primarul Ion Lungu apreciind atunci că factura pentru energia electrică consumată de sărbători va scoate de la bugetul local câteva sute de mii de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: