Municipiul Suceava

Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE se va încheia pe 15 ianuarie

> În prezent se lucrează la lista suplimentară, pe care vor fi înscrise persoanele îndreptăţite, dar care nu au primit cupoanele împărţite prin intermediul Poştei

În municipiul Suceava, aproximativ 60% dintre beneficiari şi-au ridicat deja pachetele cu ajutoare în produse alimentare din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene. Distribuirea a decurs fără incidente, iar, în condiţiile în care aprovizionarea a fost făcută, distribuirea către persoanele care au primit cupoane se va încheia săptămâna viitoare.

„Avem aduse ajutoarele pentru toţi cei care sunt cuprinşi pe lisat iniţială, respectiv pentru 6.234 de persoane. Avem programate câte 450 de persoane pe zi şi sperăm ca în jurul datei de 15 ianuarie să putem finaliza acţiunea. Faţă de ceea ce am văzut în alte părţi, a fost ordine. Oamenii nu au dat năvală, buluc, dar am fost ajutaţi şi de cei de la jandarmi şi de la Poliţia Locală” a reliefat Lungu.

În posesia produselor aflăm că au intrat aproape 4.000 de persoane, fiecare îndreptăţit primind câte două pachete. Edilul-şef a precizat că la această dată se lucrează la lista suplimentară, pe care vor fi înscrise persoanele îndreptăţite, dar care nu au primit cupoanele împărţite prin intermediul Poştei. „Aceasta urmează a fi avizată de Prefectură, iar pachetele vor fi înmânate pe bază de tabel, fără a se mai distribui cupoane”, a declarat Ion Lungu.

Reamintim, fiecare pachet conţine 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, două pungi de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de conservă de pate de ficat. Conform H.G. nr. 799, din 19 septembrie 2014 primesc ajutoare familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 400 de lei; pensionarii cu o pensie sub 400 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.

DSCN6660

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: