Sucevenii nu mai stau la cozi pentru a-şi plăti dările

> Anul acesta, încasările Primăriei din taxe şi impozite sunt la jumătatea celor din perioada similară a anului 2014

Conducerea Primăriei municipiului Suceava este dezamăgită de numărul mic al contribuabililor care, în noul an, s-au prezentat la ghişee pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale. Primarul Ion Lungu a remarcat că, dacă în anii anteriori cozile erau impresionate, acum lipsesc cu desăvârşire.

„O spun cu un pic de amărăciune, dacă în alţi ani nu se putea respira de oameni, din păcate acum este cam gol pe la casierii” a declarat edilul-şef.

Astfel, în primele două zile de la deschiderea anului fiscal 2015 s-au încasat numai 250.000 de lei. Aceasta comparativ cu anii anteriori, în care plăţile făcute de contribuabili, atât în cash, cât şi folosindu-se cardul, au fost duble. „Sperăm ca după sărbători să vină mai mulţi oameni” a subliniat primarul Ion Lungu.

Reamintim că în baza Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, valabilă rămâne acordarea de facilităţi fiscale, respectiv a unei reduceri cu 10% pentru achitarea integrală a impozitelor pe teren şi clădiri, până la 31 martie 2014, atât de către persoanele fizice, cât şi de către cele juridice. Acelaşi bonus este acordat şi în cazul impozitului pe mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi a impozitului pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Din categoria veniturilor proprii ale bugetului local fac parte impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, taxele timbru etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: