Bucuria de a dărui

scan-pag-40002Acum, când spiritul Crăciunului încă dăinuie, când sărbătoarea Naşterii Domnului a trecut, bucuria de a dărui, de a da din puţinul ce-l avem altora mai strâmtoraţi ca noi, a fost un prilej minunat de a ne manifesta dragostea şi milostenia pentru aproapele nostru. E un gest creştinesc care vine odată cu Mântuitorul Iisus Hristos pe pământ.

Centrul Medico-Social Broşteni îşi are originea în vremuri vechi. Construit ca spital comunal din iniţiativa şi contribuţia reginei Elisabeta, Carmen-Sylva, în 1890, este extins şi reamenajat în anul 1950, ca în perioada 2004-2008 să fie modernizat la cele mai înalte standarde: saloane cu 2-3 paturi, fiecare cu grup sanitar, încălzire centrală, cazarmament permanent, acoperiş modern, renovări exterioare… Aceasta după ce în anul 2003 îşi schimbă statutul de spital în Centru Medico-Social. De atunci şi până în prezent primesc adăpost şi îngrijire medicală aproximativ 25 de persoane cu nevoi sociale, dar şi de sănătate; există şi 2 saloane pentru bolnavii cronici.

În ultimii ani, instituţii şi societăţi de pe raza localităţii, dar şi din Borca şi Crucea, persoane fizice şi chiar elevi fac ca spiritul Crăciunului să pătrundă şi în sufletul celor internaţi aici, fie prin colindele tradiţionale, fie prin organizarea de mese tradiţionale şi primirea de cadouri.

Astfel, părintele paroh Sergiu Sava, cu enoriaşii parohiei „Sfinţii Arh. Mihail şi Gavriil” din Lungeni-Hăleasa, pădurarii de la Ocolul Silvic Broşteni, dar şi elevi de la Grupul Şcolar „Nicolae Nonu” au strâns fonduri pentru cadouri, au oferit prânzuri şi cine mai bogate pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă. Din partea elevilor de clasa a VI-a a venit o idee pe cât de generoasă, pe atât de originală: în frunte cu dna prof. Moroşanu şi la îndemnul elevelor Cristina şi Caterina Bilboreanu, au mers cu colindul, din banii adunaţi cumpărând cadouri celor asistaţi social din centru.

Beneficiind de acelaşi perimetru sacru, Centrul Medico-Social Broşteni şi Biserica Parohiei Lungeni, la diverse pomeni de la prăznicar, cei din centru nu sunt trecuţi cu vederea, ei având partea lor de pomană. (ION GAVRIL, Broşteni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: