Sibiu

Preşedintele Iohannis a acceptat invitaţia de a se întâlni cu Patriarhul Daniel

iohannis-bisericaPreşedintele Klaus Iohannis a confirmat, la ieşirea de la slujba de ieri dimineaţa de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, că se va întâlni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PFP Daniel, acceptând astfel invitaţia acestuia transmisă prin intermediul ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia Patriarhului, preşedintele Iohannis a răspuns: „Da, sigur că da, cum să nu”.

În predica de la sfârşitul slujbei de liturghie, ÎPS Laurenţiu Streza i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru onoarea făcută credincioşilor ortodocşi şi Bisericii Ortodoxe Române prin participarea la această ceremonie religioasă de la Sibiu, iar apoi a spus că este însărcinat de Patriarhul Daniel să îi adreseze o invitaţie la o întâlnire între cei doi. „Vă mulţumim domnule preşedinte, că aţi onorat biserica din Sibiu, Biserica Ortodoxă, sunteţi aşteptat şi de Prea Fericitul Părinte Patriarh, care m-a încredinţat să vă transmitem această dorinţă. Biserica vrea să cinstească pe toţi cei care caută binele”, a spus în predica sa, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Întâmpinat cu aplauze de peste 2.000 de credincioşi prezenţi ieri, la prima slujbă ortodoxă la care a participat ca şi preşedinte, Klaus Iohannis a mărturisit că acest moment reprezintă pentru el „o mare bucurie”. „A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia acum, în prima duminică a anului, să particip la Sfânta Liturghie împreună cu Înalt Prea Sfinţitul şi cred că este un început bun. Vă doresc tuturor La mulţi ani!, un an binecuvântat, cu sănătate şi bucurie”, a spus Klaus Iohannis, la ieşirea de la biserică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: