Guvernul a stabilit noi reglementări în domeniul jocurilor de noroc

Guvernul a promovat în şedinţă o ordonanţă prin care se reglementează sectorul jocurilor de noroc online şi care prevede ca taxa de licenţă pentru cazinouri să crească de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat, ieri, preşedintele Oficiului naţional pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.

“Prin această ordonanţă pe care Guvernul a promovat-o astăzi (n.r.—luni) s-a reuşit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat în 2010, în 10 decembrie, dar nu a fost complet şi nu a fost aplicabil. În acest moment avem un cadru legislativ care dă posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc să se licenţieze în România şi prin această licenţiere se va obţine o protecţie a minorilor şi a jucătorilor cetăţeni români. Tot prin această ordonanţă România a reuşit să se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra în starea de infringement în vederea eliminării obligaţiei unui operator din Uniunea Europeană de a fi persoană juridică română şi prin alte solicitări pe care Comisia Europeană le-a făcut României”, a spus Nestor la finalul şedinţei de Guvern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: