Autorităţile sucevene menţin neschimbat nivelul chiriilor

Tarifele de închiriere, aplicabile începând cu anul 2015, nu vor fi modificate, rămânând la nivelul celor din anul în curs, declară primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. „După cum taxele şi impozitele locale pentru anul 2015 au rămas la acelaşi nivel ca şi în 2014, la fel nu vor fi modificate nici tarifele de închiriere” a declarat şeful municipalităţii. Proiectul de hotărâre figurează pe ordinea de zi a Consiliului Local de pe 17 decembrie, în cauză fiind, mai întâi, nivelul tarifelor de închiriere pentru folosirea suprafeţelor de teren şi a bunurilor aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Suceava, precum şi preţurile de pornire la licitaţie în vederea închirierii imobilelor în cauză. Neschimbate ar urma să rămână tarifele de închiriere pentru folosirea spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă şi a preţurilor de pornire la licitaţie în vederea închirierii acestora, dar şi tarifele de închiriere a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, adică cele pentru camerele aparţinând căminelor-internat închiriate de studenţi şi aparţinând colegiilor din Suceava.

Conform proiectului de hotărâre, nu vor fi modificate nici tarifele de închiriere pentru bunurile proprietate publică sau privată, aflate în pieţele agroalimentare şi Complexul comercial „Bazar”, dar nici preţurile de pornire la licitaţie. Nu în cele din urmă, în cauză sunt inclusiv tarifele practicate de Direcţia Administraţia Pieţelor şi Direcţia Generală a Domeniului Public. Tarifele stabilite în contracte se achită lunar, termenul scadent fiind data de 25 a lunii următoare. În cazul în care execută cu întârziere obligaţiile de plată, beneficiarii contractelor sunt obligaţi să achite proprietarului penalităţi de întârziere, în conformitate cu prevederile legislaţiei fiscale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: