De la 1 ianuarie

Hrană de 24 de lei pe zi pentru polițiștii locali suceveni

> „Prin noile măsuri se rezolvă problema inechităţii sociale dintre poliţia locală şi cea naţională, care au aceleaşi atribuţii pe linie de ordine publică” a explicat primarul Ion Lungu > În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015, Consiliului Local i se va propune aprobarea a 1,14 milioane de lei cu destinaţia amintită

 Lucrătorii Direcţiei Poliţie Locale a Primăriei Suceava vor beneficia, începând de anul viitor, de un adaos financiar la drepturile salariale din prezent. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, care a precizat că, potrivit unei ordonanţe a Guvernului, începând cu 1 ianuarie 2015, în limita prevederilor bugetelor locale, se pot acorda norme de hrană. Aceasta înseamnă un plus de 24 de lei pe zi şi persoană, la care se adaugă, pentru cei care lucrează în ture, alţi 2 lei pe zi şi persoană. Astfel, 125 de poliţişti locali suceveni vor avea parte, ca supliment la salariu, de încă 24 de lei pentru fiecare zi lucrată, iar 95 de agenţi de poliţie locală, lucrători în ture, urmează a primi 26 de lei pe zi şi persoană. În consecinţă, în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015, Consiliului Local i se va propune aprobarea a 1,14 milioane de lei cu destinaţia amintită.

„Voi face propunerea de prindere în bugetul pe anul 2015 a acestei sume. Mi se pare o chestiune corectă, deoarece vrem să facem performanţă cu Poliţia Locală. Avem nevoie de poliţişti locali, de mai multe patrule, mai ales că, în urmă cu câţiva ani, ni s-au redus 40 de posturi. Am avut inclusiv o dotare cu patru maşini de intervenţie, iar prin noile măsuri se rezolvă şi această problemă a inechităţii sociale dintre poliţia locală şi poliţia naţională, care au aceleaşi atribuţii pe linie de ordine publică. Astfel, se face dreptate pentru poliţiştii locali” a punctat şeful administraţiei locale sucevene, adăugând că poliţiştii locali au o colaborare bună cu jandarmii suceveni, cât şi cu lucrătorii din poliţia naţională.

 La ordinea publică, faţă de minim patru patrule necesare, este constituită doar una singură

 Cu alt prilej, primarul de Suceava spune că, printr-o lege, Guvernul Boc a introdus reglementări restrictive, iar, drept consecinţă, poliţiştii locali nu mai beneficiază de plata orelor suplimentare, de alocaţii pentru echipament şi alocaţii pentru hrană. Ion Lungu arăta, de asemenea, că Primăria are mai puţini poliţişti în schemă decât necesarul. Ca urmare, cei mai mulţi dintre lucrătorii contractuali cu pricina îşi desfăşoară activitatea la posturile fixe, în timp ce la ordinea publică, faţă de minim patru necesare, este constituită doar o singură patrulă. Ion Lungu crede că trebuie identificată o soluţie la această problemă opinând că, în condiţiile în care legea ar lăsa activitatea în cauză, precum şi altele, la latitudinea administraţiilor locale, acestea ar fi în măsură să le gestioneze mult mai bine.

Reamintim că, în august 2012, Primăria Suceava a reuşit să achiziţioneze patru autoturisme noi pentru Direcţia Poliţiei Locale din subordine. Este vorba despre autoturisme Logan MCV cu câte şapte locuri, de la bugetul local fiind plătită suma de 273.800 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI