Bateriile auto au reintrat în atenția hoților

> Două incidente asemănătoare petrecute în judeţ în doar 24 de ore > Poliţiştii atenţionează deţinătorii de autovehicule cu privire la asigurarea maşinilor

Acumulatorii auto ai maşinilor, în special ai autovehiculelor mari şi a autoutilitarelor, au reintrat în atenţia persoanelor care se ocupă cu… furtul acestora. Pe raza judeţului au fost semnalate în doar 24 de ore două cazuri asemănătoare, pagubele ridicându-se la nivelul miilor de lei. Cel mai recent incident a fost semnalat marţi dimineaţă. Un bărbat de 52 de ani, din oraşul Gura Humorului, a sesizat poliţia despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au sustras, de la autotrenul aparţinând unei societăţi comerciale, doi acumulatori auto în valoare de circa 1.800 de lei. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, autotrenul a fost parcat într-un loc special amenajat, în apropierea Pieţei Obor din localitate. Din păcate nu se ştie cum au acţionat hoţii, deoarece zona nu este asigurată cu sistem video de supraveghere şi nici cu personal de pază. Cazul a fost înregistrat la poliţie cu autori necunoscuţi, la fel cum s-a întâmplat şi cu o zi înainte când un bărbat de 37 ani, din oraşul Liteni, a sesizat dispariţia a patru acumulatori auto de la două autoutilitare staţionate în parcarea situată pe strada Salcâmilor din municipiul Rădăuţi. Aici valoarea pagubei se ridică la suma de peste 1.500 de lei. În ambele situaţii, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului. Poliţiştii suceveni atrag atenţia posesorilor de autovehicule cu privire la asigurarea lor, deoarece „odată cu apropierea sezonului rece se constată o creştere a furturilor din autoturisme, bunurile produs al infracţiunii fiind unele de sezon: cauciucuri de iarnă, ştergătoare auto sau acumulatori”. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI