Ţigări de contrabandă de aproape 525.000 lei capturate de poliţiştii de frontieră suceveni

Trei capturi de ţigări de contrabandă, făcute de poliţiştii de frontieră suceveni la sfârşitul săptămânii trecute, au destabilizat o vreme aprovizionarea pieţei negre din Suceava şi nu numai.

Acţiunile pe linia combaterii contrabandei au oprit la frontieră, în zonele de competenţă ale poliţiştilor de frontieră din Rădăuţi şi Brodina, ţigări în valoare de aproape 525.000 de lei.

 34.600 de pachete de ţigări ascunse de contrabandişti într-o casă părăsită din zona Rădăuţi

 Dimitrovici H., cetăţean ucrainean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii rădăuţeni pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră ai Sectorului P.F. Rădăuţi l-au identificat aproape de frontiera de stat, în noaptea de 15 noiembrie, pe la ora 3, prezenţa lui la ora şi în locul respectiv fiind suspectă.

Oamenii legii au pornit să „adulmece” terenul şi după câteva cercetări au găsit ascunse într-o casă părăsită 47 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, cărate acolo din Ucraina şi pregătite să ia drumul pieţei româneşti.

Imediat după aceea autorităţile de frontieră sucevene le-au anunţat şi pe cele din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.  

Cetăţeanul ucrainean şi coletele au ajuns la sediul sectorului, primul pentru cercetări, celelalte pentru inventariere.

În cele 47 de colete erau 34.600 de pachete cu ţigări în valoare 346.000 lei.

„Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării” a declarat comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

 Cinci focuri de pistol pentru oprirea unui contrabandist care a abandonat peste 17.700 de pachete de ţigări

masina-tigari În următoarea noapte, tot lucrătorii Sectorului P.F. Rădăuţi au mai capturat de la contrabandişti încă aproximativ 17.700 de pachete de ţigări.

Pe la ora 2, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o echipă aflată în teren a observat un bărbat şi un jeep care nu puteau să se afle în zona de frontieră decât cu o singură treabă şi aceea ilegală.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbatului efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece acesta nu s-a supus au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment bărbatul a abandonat maşina şi s-a retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate de urgenţă autorităţile de frontieră ale statului vecin” a informat purtătorul de cuvânt al frontieriştilor suceveni.

În maşină au fost găsite 17.720 de pachete de ţigări în valoare de 177.000 de lei, ţigări care au fost reţinute în vederea confiscării. Între timp, poliţiştii de frontieră ucraineni au informat românii că, pe aceeaşi relaţie, dar pe partea lor, au fost identificate încă patru baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

 Încă 10.400 de pachete cu ţigări capturate la Brodina

 Tot în data de 16 noiembrie, în jurul orei 8.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, aflată în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, în apropierea frontierei, două autoturisme de teren.

Când au dat cu ochii de poliţişti conducătorii auto au părăsit maşinile şi au fugit abandonând în urmă marfă de 104.000 de lei, adică exact 10.400 pachete cu ţigări ucrainene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI