Zilele Monica Lovinescu

În perioada 19-20 noiembrie, la Iaşi, Suceava şi Fălticeni, se va desfăşura cea de-a opta ediţie a evenimentelor reunite sub genericul „Zilele Monica Lovinescu”. Programul manifestărilor cuprinde colocvii, expoziţii de carte şi decernarea Premiului Naţional „Monica Lovinescu – Virgil Ierunca”.

Pe 19 noiembrie, de la ora 11, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni, va avea loc o expoziţie şi prezentare de carte, „Monica Lovinecu – 91 – Memoria Lovineştilor – Tezaur de aur al culturii fălticene şi naţionale”. La Galeria Oamenilor de Seamă, se va desfăşura dezbaterea „Monica Lovinescu din nou acasă”, iar de la ora 12, la cripta Lovineştilor din Cimitirul Grădini, va avea loc un Te Deum: „In Memoriam Monica Lovinescu”. La Iaşi, se va desfăşura colocviul „Monica Lovinecu 91” şi va fi decernat de un juriu internaţional, avându-l ca preşedinte pe academicianul Ba-sarab Nicolescu, Premiul Naţional „Monica Lovinescu – Virgil Ierunca”. La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava va fi vernisată expoziţia de carte „Monica Lovinescu 91 – Lovineştii”.

Pe 20 noiembrie, de la ora 11,00, în Sala de Arte a Bibliotecii „I.G. Sbiera” va avea loc colocviul „Monica Lovinescu – Vocea care a ţinut în viaţă România”, conferinţa „Monica Lovinescu în actualitate”, invitat de onoare fiind scriitorul Eugen Dimitriu, după care va urma o sesiune de „Convorbiri relaxante”, vizionări de filme, audiţii din arhivele radio şi un concert extraordinar susţinut de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului este scriitoarea Angela Furtună, manifestările fiind organizate de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Radio Europa Liberă şi Primăria municipiului Fălticeni, în parteneriat cu Librăriile Alexandria, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni, Parohia „Sfinţii Voievozi” Grădini şi Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI