La Prefectura Suceava

Persoanele cu dosare de despăgubire sunt așteptate astăzi la o întâlnire cu președintele autorității pentru restituirea proprietăților

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu, se va întâlni, joi după-amiază, la Prefectura Suceava, cu persoanele care au depus dosare de despăgubire constituite în temeiul legilor fondului funciar, Legii nr. 10/2001, Legii nr. 9/1998 și Legii nr. 290/2003.
 

Potrivit prefectului Sucevei, Florin Sinescu, la nivelul județului există înregistrate 2634 notificări la Legea 10/2010, un număr de 2.046 de dosare având ca obiect cereri formulate în baza prevederilor Legii nr. 290/2003 și 170 de dosare depuse în baza Legii 9/1998. „Cred că este oportună organizarea unei dezbateri având drept temă despăgubirile prevăzute de cele trei acte normative, la care va participa președintele ANRP, dl George Băeșu. Îi așteptăm pe sucevenii care au depus dosare pentru a beneficia de măsurile reparatorii prevăzute de Legea nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, Legea nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța și Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, să participe la întâlnirea de joi, la Palatul Administrativ, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI