Alegeri prezidențiale 2014

Alegătorii din cartierul sucevean Obcini, derutați de schimbarea amplasării secțiilor de votare

> Secțiile de votare nr. 37, nr. 38, nr. 39 și nr. 40 nu au mai funcționat în aceleași săli de clasă, ca și la scrutinele anterioare, lucru care a provocat încurcături
 

La Școala Gimnazială „Ion Creangă” din cartierul Obcini, sucevenii arondați nu au dat năvală în secțiile de votare. Atmosfera nu s-a deosebit de alegerile europarlamentare din vara aceasta, dar nici de cele locale din iunie 2013. La primele ore ale dimineții, un număr mic de obcineni s-au prezentat pentru a-și exprima opțiunile în ceea ce privește viitorul președinte al României, preponderent aceștia fiind din rândul vârstnicilor. Profitând de zilele libere de sfârșit de săptămână, cei tineri au preferat să doarmă până mai târziu, lăsând îndatoririle civice pentru după-amiază. Alți locuitori ai cartierului – și nu chiar puțini la număr –, din categoria celor mai evlavioși, au participat, mai întâi, la slujba ținută la una din cele 3 biserici ale locului. Una peste alta, locuitorii cartierului nu au stat la coadă ca să aplice ștampila pe candidatul preferat, însă un inconvenient tot s-a înregistrat. Votanții au fost bulversați de faptul că secțiile de votare nr. 37, nr. 38, nr. 39 și nr. 40 nu au mai funcționat în aceleași săli de clasă ca și la scrutinele anterioare. În ciuda faptului că arondarea pe străzi era afișată la intrarea în imobil, mulți dintre cei veniți la urne nu au mai consultat noua distribuire, prezentându-se direct în încăperile cu care erau obișnuiți. Îmbulzeală nu a fost însă, ținând cont și de afluxul redus al electorilor. De altfel, după sesizarea problemei, personalul de supraveghere s-a mobilizat și i-a îndrumat pe obcineni direct la secțiile în care figurau înscriși pe listele electorale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: