Săli de operație pentru maidanezi și pisici vagaboande

> Întrucât numărul câinilor îngrijiți în adăposturile Sucevei crește, se impune alocarea a 50.000 lei pentru hrănirea acestora
 

Municipiul Suceava pune gratuit la dispoziția Asociației pentru protecția animalelor “Pro Animals Tina” o clădire cu suprafața de 70 mp, situată în Lunca Sucevei. Imobilul astfel atribuit, pe o perioadă de 10 ani, și care are cinci încăperi, va fi folosit pentru amenajarea de săli de operație în scopul sterilizării animalelor fără stăpân, precum și în vederea aplicării de tratamente câinilor din cele două adăposturi de pe malul râului Suceava. Potrivit Doiniței Cocriș, reprezentant al asociației amintite și consilier local, de aceste servicii vor beneficia și câinii acelor locuitori ai Sucevei care nu au posibilități materiale. Cocriș precizează, totodată, că amenajarea și dotarea spațiilor în cauză vor fi susținute financiar de partenerii “Pro Animals Tina”. “Vor fi amenajate săli preoperatorii și postoperatorii, depozite de medicamente și materiale sanitare, vestiar pentru angajați, sală de așteptare pentru cetățenii care se adresează asociației pentru adopții sau alte probleme, sală pentru întocmirea a diverse documente, precum și alte săli, cu diferite destinații impuse de legislația în vigoare. Partenerii care susțin și acum o parte din cheltuielile adăpostului vor investi și pentru realizarea acestor obiective, astfel încât clădirea să corespundă exigențelor normelor actuale în domeniul gestionării câinilor fără stăpân” a reliefat Doinița Cocriș. În cele două adăposturi special amenajate se află peste 1.200 de câini, în această toamnă fiind strânși de pe străzi aproape 350 de maidanezi. Primarul Ion Lungu spune că este mulțumit de colaborarea cu “Pro Animals Tina” și că speră ca, în următoarea perioadă, grație acestei colaborări, să fie sterilizate cât mai multe animale. Întrucât numărul câinilor îngrijiți în adăposturi crește, este obligatorie alocarea a 50.000 lei, sumă necesară pentru procurarea hranei. “Noi nu dădeam bani pentru hrană, aceasta fiind asigurată de «Pro Animals Tina». Este o problemă delicată, sensibilă, dificil de gestionat, însă suntem pe un drum bun” a opinat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI