Centrul de radioterapie oncologică ar putea fi construit la Suceava până la sfârșitul anului viitor

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat vineri că proiectul înființării unui centru de radioterapie oncologică pentru adulți pe lângă Spitalul Județean de Urgență (SJU) se va materializa, după ce o companie și-a exprimat intenția de a realiza o astfel de investiție până la sfârșitul anului viitor. Nechifor a spus că echipa managerială a SJU Suceava a avut deja discuții cu reprezentanții acestei companii private, urmând ca în perioada imediat următoare la unitatea spitalicească să fie trimisă și o scrisoare de intenție oficială cu privire la realizarea acestei investiții.
 

“Suntem informați că în scurt timp vom primi o scrisoare de intenție oficială din partea unei companii ce dorește să realizeze la Suceava un centru de radioterapie, un proiect despre care am vorbit și în trecut și pentru care Consiliul Județean Suceava și-a asumat un anumit parcurs, ce înseamnă proceduri, documentații de realizat și licitație”, a afirmat Nechifor. Potrivit acestuia, propunerea companiei respective este de a dezvolta la Suceava un sistem de radioterapie, chimioterapie și alte facilități specializate pentru tratamentul și recuperarea bolnavilor de cancer. Noul centru de terapie pentru cancer ar urma să fie construit în curtea spitalului vechi, iar CJ Suceava va concesiona doar terenul pe care va fi construit centrul. Nechifor a precizat că, pe lângă centrul de radioterapie și o structură hotelieră pentru pacienți și aparținători, avute în vedere inițial de administrația județeană, compania privată intenționează să deschidă și o farmacie specializată pentru medicație oncologică, un magazin specializat cu produse de alimentație recomandate și utile în tratamentul cancerului, precum și un centru wellness pentru recuperare. “Sper că putem să dăm drumul la treabă pentru că ni s-a trimis și un grafic de lucrări, noul centru de terapie putând să fie dat în funcțiune undeva pe data de 15 noiembrie 2015”, a spus Nechifor. El a precizat că așteaptă și alte scrisori de intenție din partea companiilor private care ar putea să fie interesate de realizarea acestui centru, dar în situația în care va fi o singură firmă procedurile se pot încheia prin negociere directă. “Este un proiect la care ținem foarte mult și care în mod sigur va salva foarte multe vieți ale celor care trăiesc în Suceava, și nu doar, pentru că acest centru s-ar putea adresa și celor din Botoșani, Neamț și, de ce nu, celor care vin din Ucraina pentru tratament oncologic de specialitate și de ultimă generație. Și asta deoarece toate echipamentele vor fi de ultimă tehnologie medicală pentru tratament de specialitate”, a afirmat Ioan Cătălin Nechifor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI