Un suspect de contrabandă, împușcat de polițiștii de frontieră în timpul unei urmăriri cu suspans

> Florin A., de 32 de ani, din Frătăuții Noi, a fost operat de urgență, pentru scoaterea unui glonț care îi provocase hemoragie internă
 

Miercuri seară s-a lăsat din nou cu împușcături într-o zonă de frontieră a județului Suceava; de data aceasta, însă, și cu victime. În timpul unei urmăriri după contrabandiștii cu țigări, două dintre focurile de armă trase de polițiștii de frontieră l-au nimerit pe Florin A., de 32 de ani, din Frătăuții Noi, șoferul uneia dintre mașinile urmărite. Acțiunea a debutat în maniera cunoscută, complicându-se pe parcurs. În jurul orei 21.20, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, polițiștii din cadrul STPF Suceava au observat, în apropierea localității Bilca, două autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză către interiorul țării. Că ele ar fi putut transporta țigări de contrabandă a fost o suspiciunea firească, astfel că oamenii legii au efectuat semnalele de oprire pentru control. Nu au avut succes însă, șoferii ignorânu-le și gonind mai departe. Dacă polițiștii n-ar fi reacționat la timp și nu s-ar fi dat din calea lor, probabil că fugarii ar fi dat cu mașina peste ei. Regrupându-se imediat, „frontieriștii” au pornit în urmărirea celor două autoturisme folosind semnalele acustice și luminoase, dar cei doi șoferi nu s-au oprit nici de această dată. S-a derulat apoi o scenă de film cu supans. Sacrificiu de gangster Cum nimic din ce permite legea nu fusese până atunci de natură să oprească suspecții de contrabandă, polițiștii au scos pistoalele și le-au folosit, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical și apoi alte patru spre pneurile mașinilor. După un kilometru, cea mai apropiată mașină de urmăritori, condusă de Florin A., s-a oprit de-a latul șoselei, blocând înaintarea mașinii autorității de frontieră și, în același timp, dând răgaz celeilalte mașini să dispară. Manevra de sacrificiu pentru salvarea camarazilor n-a fost făcută doar din solidaritate autentic gangsterească… Șoferul fusese rănit de două dintre focurile trase de polițiști și avea nevoie urgentă de asistență medicală. Un glonte îi ștersese brașul stâng, cel de-al doilea provocându-i o rană mult mai complicată, în zona abdominală. Transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, apoi la Spitalul de Urgență Suceava, Florin A. a fost supus unei intervenții chirurgicale. Medicii i-au scos glonțul care îi intrase prin spate, pe lângă coloană, și se oprise în peretele interior al abdomenului. Deoarece avea deja hemoragie internă, intervenția chirurgicală a fost imediată, astfel că ieri la prânz starea bărbatului împușcat era stabilă. Cercetările în acest caz au fost preluate de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți ce vor dori să afle ce treabă aveau cele două mașini în zona de frontieră de la Bilca, ce transporta mașina dispărută și, mai ales, cine o conducea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: