Bostani

Poziția publică a preoților (și ortodocși, și romano-catolici; și la noi, și în alte țări) împotriva petrecerilor de Halloween care, pe ici pe colo, se prevestesc și în acest an, poziție clară (inclusiv prin explicațiile ce o susțin) și suficient de mediatizată, a fost (răs)tălmăcită inclusiv prin titluri de presă ce puteau fi citite ieri: „Halloween, o sărbătoare controversată” (din care ar trebui să înțelegem nu doar că fondul acestei distracții de fine de octombrie ar fi discutabil, ci inclusiv atitudinea adversarilor ei?); „Lupta Bisericii cu Occidentul” (carevasăzică împotriva… progresului și modernității?); „Biserica interzice…” (adică s-ar opune libertății?); „Biserica, opinie halucinantă…” (poate că nu doar „uluitoare, incredibilă, bizară”, ci și venind dinspre emitenți cu patologii care ar genera expresii elucubrante?).
 

L.D. CLEMENT

Astfel înfățișată, situația pare a depăși cu mult conturul conferit ocazional de o petrecere iscată la sfârșit de octombrie, în primă instanță, de o negustorie agresivă, trecând în spațiul politicilor de dezrădăcinare, de mutilare a identității. Politici cu reale șanse de succes când întru impunerea lor se înrolează, cel mai ades chiar fără simbrie, inși deja goliți de conținut, bezmetici, străduindu-se a-i contamina și pe alții, mai ales dacă (și) aceia sunt lipsiți de educație și de cultură. Ca și cum din niște bostani de toamnă ar îndepărta semințele astfel ca, în golul lor, să aprindă o flăcăruie ce se va mistui repede, în noapte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: