Plafonul alocat programului „Prima casă” se majorează !

Încă 5000 de potențiali beneficiari pot accesa credite până la sfârșitul anului 2014

În această perioadă, programul „Prima casă” a cunoscut o creștere peste așteptări a numărului de solicitări, mai multe bănci partenere raportând epuizarea plafonului alocat, chiar și în urma suplimentării acordate în luna septembrie a acestui an cu 500 milioane lei.
 

Pentru a răspunde cererilor potențialilor beneficiari, Guvernul României a aprobat, în data de 21.10.2014, Hotărârea pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă”. Conform hotărârii de guvern, plafonul disponibil până la 31 decembrie 2014 pentru emiterea de garanții în cadrul programului se majorează cu 400,5 milioane lei. „Solicitările de garantare ce au determinat majorarea plafonului programului «Prima casă» cu încă 400,5 milioane de lei reprezintă recunoașterea succesului acestui program cu mecanism simplu, precum și impactul economic și social pe care acesta continuă să îl genereze în rândul românilor. Pentru instituția noastră, gestionarea unui volum mare de contracte și de noi solicitări de garantare constituie o validare a capacității instituționale și a experienței acumulate în a derula eficient și transparent programe guvernamentale de largă adresabilitate, ceea ce ne încurajează să pornim cu încredere în derularea programului «Prima mașină»” declară Silvia Ciornei, președinte-director general FNGCIMM. FNGCIMM a acordat aproximativ 126.200 de garanții, contracte încheiate în perioada 2009-2014, valoarea finanțărilor susținute fiind de circa 4,8 miliarde euro, numai în anul 2014 până în prezent, numărul de garanții acordate în cadrul programului „Prima casă” fiind de aproximativ 20.500, cu un număr de finanțări accesate în valoare de circa 736 milioane euro. În topul realizat în funcție de numărul de solicitări primite se găsesc: municipiul București, cu 23,5% din total; județul Ilfov cu 13,6%; județul Cluj cu 7,1%; județul Timiș cu 5,5%. Urmează județele Constanța, Brașov, Sibiu și Iași, cu procente cuprinse între 3-5.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: