Firmele în insolvență sau faliment, datornice cu milioane de euro la bugetul Sucevei

> „Suntem înscriși la masa credală, însă nu știu când vom recupera sumele respective” a declarat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu
 

În ciuda menținerii taxelor și impozitelor locale la nivel constant, multe dintre persoanele fizice, dar și agenții economici din municipiul Suceava sunt datornici insolvabili la bugetul local. „Cu toate că, din proprie inițiativă, Primăria nu a mai majorat taxele și impozitele pe proprietate, nici chiriile, redevențele sau alte obligații către bugetul local, avem mari restanțe din anii trecuți”, a evidențiat Ion Lungu, șeful administrativului local sucevean. Datoriile acumulate din anii anteriori se ridică la circa 38,48 milioane de lei, adică aproximativ 8,5 milioane de euro. În proporție de 77%, sumele în debit revin persoanelor juridice, iar diferența de 23% este în sarcina persoanelor fizice. Potrivit edilului-șef, o serie întreagă de firme au declanșat procedura insolvenței sau cea a falimentului și, cu toate că Primăria s-a înscris la masa credală, există slabe speranțe de recuperare a sumelor datorate bugetului municipal. „La persoane juridice există niște debite care, practic, sunt imposibil de recuperat. Este vorba despre multe societăți din zona industrială, care au intrat în insolvență sau faliment, suntem înscriși la masa credală, însă nu știu când vom recupera sumele respective”, a declarat șeful municipalității sucevene, refuzând să facă vreo referire asupra vreunei posibile inițiative de amnistiere fiscală. Lungu salută noile prevederi legale și modificările aduse Legii insolvenței, act normativ care a permis agenților economici să se eschiveze de la plata obligațiilor la buget. „Fiecare firmă se autoîmbolnăvea, declarându-se în insolvență, creând mari probleme execuției bugetare”, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: