La mulți ani și respectele mele, nea Mitruț !

Sunt oameni simpli pe lumea asta care se nasc pentru a însemna ceva pentru comunitate. Aceștia trăiesc în spiritul unor principii în care cred din tot sufletul, de la care nu fac derogări și pe care le susțin cu tărie toată viața.
 

Sunt oameni care se respectă pe sine și respectă pe alții trudind pentru comunitate și pentru o idee și nimeni și nimic nu-i poate abate de la drumul ales de ei sau mai degrabă de soarta însăși. Un astfel de om este maistrul militar (r.) Dumitru Davidel, vicepreședintele Asociației „Cultul Eroilor” Suceava, care astăzi împlinește 77 de ani. Îi spun în felul meu La mulți ani, reamintind cititorilor noștri de el ca persoană, ca militar dedicat, dar mai ales ca om care n-a știut pe lumea asta, cu o discreție strigătoare la cer, să facă decât bine. L-am văzut recent la Păiseni, la ceremoniile care au marcat 7 ani de la uciderea în Irak a eroului sublocotenent (p.m.) Ioan Grosaru, salutând, emoționat peste măsură, pe șeful Armatei române, general locotenent dr. Ștefan Dănilă. Pentru cele multe dintre cele făcute de el în memoria eroilor patriei suceveni , dar în mod deosebit pentru cele realizate la Păiseni pentru neuitarea eroului Ioan Grosaru, militarul Dumitru Davidel a primit „Emblema de onoare a forțelor terestre române”. A primit-o stând drept ca bradul, salutând mândru că, având vigoarea pe care i-a dat-o Dumnezeu și la 77 de ani, poate aduce respectul său ostașilor români. Cu degetele lipite de tâmplă a declarat atunci clar și răspicat: „Servesc patria!” Și nimeni din cei de față n-ar fi putut spune altfel…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: