La Bogdănești

Sfințirea „Crucii luminoase de pe Dealul Crucii“

La doi ani de la înălțarea „Crucii luminoase de pe Dealul Gri”, de la Râșca, în comuna învecinată, Bogdănești, pe dealul numit Țiglău, a avut loc un eveniment similar.
 

Duminică, 5 octombrie, la doar două luni de la demararea proiectului, gândul și fapta familiei Ursu, Paulică și soția Nicoleta, Ionuț și soția Luciana, împreună cu preotul paroh Florentin Loghinoaia, au ridicat pe dealul Țiglăului o nouă cruce luminoasă. În cuvântul rostit cu această ocazie, preotul Florentin Loghinoaia a arătat că, de acum înainte, „dealul Țiglău își va schimba denumirea, devenind Dealul Crucii”. Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, soborul de preoți – din Bogdănești, Rădășeni, Râșca, Jahalea, Baia, Moișa, în număr de 12, și un diacon de la Mănăstirea Râșca –, ce a sfințit crucea luminoasă, a fost condus de preotul Petru Irimescu din Rădășeni. Cu o înălțime de 20 de metri și o deschidere a brațului orizontal de 12 metri, ceea ce o face vizibilă de la mare depărtare, mai ales noaptea, când este luminată de un tub în tehnologia LED, având o lungime totală desfășurată de 150 de metri, crucea va veghea creștinii ce locuiesc în apropiere, dar și pe simplii trecători ai locului. Vom reveni cu detalii, într-o ediție viitoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI