Ploile din luna iulie au afectat un pod de pe varianta ocolitoare a Sucevei

Precipitațiile abundente căzute în perioada 22-23 iulie au afectat un pod peste pârâul Șcheia de pe DC 74, care este folosit ca variantă ocolitoare a municipiului Suceava.
 

Drept urmare, prefectul județului Suceava a solicitat Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași să dispună măsuri, în regim de urgență, pentru darea în circulație a tronsonului al treilea a șoselei de centură a municipiului Suceava. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în urma unei evaluări, s-a constatat că sunt degradate grav atât punctele de sprijin, dar și asfaltul, iar situația este cu atât mai gravă cu cât DC 74 asigură varianta de ocolire a municipiului Suceava. Sinescu a mai spus că a promovat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se asigure suma de 650.000 de lei pentru reabilitarea acestui pod care face legătura între DN 2 și DN 17. „În prezent, având în vedere că varianta ocolitoare a municipiului Suceava nu este dată în exploatare, degradările podului în cauză se pot dezvolta în ritm accelerat, ceea ce ar conduce la compromiterea structurii și la o stare care nu poate asigura circulația autovehiculelor în condiții de siguranță, în special exigența de rezistență și stabilitate”, a menționat prefectul, care a precizat că în prezent circulația pe pod se desfășoară restricționat. Sinescu a mai declarat că, în urma discuțiilor cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, a înțeles că tronsonul al treilea al șoselei de centură a Sucevei, care este realizat 97 la sută, urmează să fie finalizat în perioada următoare, pentru desemnarea executantului urmând să fie efectuată o selecție prin negociere directă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: