În județul Suceava sunt începute și nefinalizate peste o sută de investiții la unități școlare

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a prezentat, marți, în ședința Colegiului Prefectural Suceava, o informare potrivit căreia în județ sunt, în prezent, începute și nefinalizate peste o sută de obiective de investiții, cu o valoare inițială de 233.000.000 lei și o valoare actualizată de 246.420.000 lei. „Întrucât în anul 2014 nu au fost alocate fonduri pentru continuare, nu se execută lucrări în prezent. Există lucrări executate în anii anteriori și neplătite până în prezent, în valoare de 12.926.000 lei, iar suma necesară finalizării obiectivelor este de 163.527.000 lei, sumă în care este inclusă și finalizarea celor 4 campusuri școlare având valori de investiție foarte mari”, se arată în documentul citat.
 

În informarea IȘJ se menționează că, în unele situații, neachitarea datoriilor către constructori împiedică darea în folosință a obiectivelor realizate și utilizarea acestora, cum ar fi o unitate școlară cu 12 săli de clasă din municipiul Rădăuți, unde valoarea datoriilor este de 3.735.000 lei, Școala Gimnazială „Ion Barbir” din Capu Câmpului, unde datoriile pentru lucrările executate sunt de 650.000 lei și Școala Gimnazială Păltinoasa, unde valoarea datoriilor se ridică la 600.000 lei. IȘJ Suceava mai arată că în acest an Primăria comunei Hănțești, finanțând din fonduri proprii lucrările, a reușit să dea în folosință corpul B al Școlii Gimnaziale „Mihai Halunga”, iar tot în acest an, pentru 11 proiecte de investiții nefinalizate au fost aprobate cererile de finanțare depuse de autoritățile locale la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, urmând să fie finanțate lucrări la sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, investiții în campusul școlar de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, dar și în comunele Bălăceana, Capu Câmpului, Dumbrăveni, Liteni, Gălănești, Volovăț și Zamostea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: