Trei consilieri ACL suceveni s-au declarat independenți.

Alianța pierde majoritatea în CL Suceava

Trei consilieri ACL, doi de la PNL, Vasile Mocanu și Corneliu Vornicu, și unul de la PDL, Constantin Tătăranu, au anunțat marți, în ședința CL, că s-au declarat independenți, Alianța Creștin Liberală pierzând astfel majoritatea pe care o avea în Consiliul Local Suceava.
 

Cei trei aleși locali au depus, marți, la Secretariatul Consiliului Local documentele prin care să se constate că sunt independenți. Vasile Mocanu și Corneliu Vornicu au arătat că rămân independenți până când se va clarifica situația înregistrării PLR. La ședința de marți a fost validat un nou consilier local, Liviana Enea, din partea PDL, care a luat locul consilierului local PDL Adrian Ciobanu-Timofi, care a demisionat din funcție. În aceste condiții, ACL mai are în Consiliul Local Suceava un număr de 11 consilieri locali din care 8 sunt membri PDL și trei sunt membri PNL, în timp ce PSD are șapte consilieri locali, iar alți cinci sunt independenți. În urma alegerilor locale din 2012, în Consiliul Local Suceava au fost aleși zece consilieri locali PDL, câte șase de la PSD și PNL și unul PPDD. În luna iulie, grupul ACL, care era format din 16 consilieri locali, a propus schimbarea viceprimarului PSD al municipiului Suceava, Gavril Vîrvara, dar în două ședințe consecutive nu s-a reușit întrunirea cvorumului, iar ulterior a fost publicată OUG 55/2014 care a permis migrarea aleșilor locali. După apariția OUG 55/2014, care suspendă timp de 45 de zile prevederile potrivit cărora aleșii locali își pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe listele căruia au candidat, cinci consilieri locali, din care doi de la PDL, doi de la PNL și unul de la PPDD, și-au anunțat independența, în timp ce un consilier local PNL a trecut la PSD.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI