Tiberiu Maerean a devenit viceprimar al municipiului Rădăuți

Consilierul local PSD Tiberiu Maerean este noul viceprimar al municipiului Rădăuți, după ce Consiliul Local a decis, ieri, înlocuirea viceprimarului Dumitru Ciobotariu, ales din partea PPDD.
 

Tiberiu Maerean

Pentru această funcție și-au înscris candidatura consilierul local PSD Tiberiu Maerean, care a primit zece voturi, alte șapte voturi au fost primite de consilierul local PNL Dan Mironiuc, iar fostul viceprimar a obținut doar un vot. Schimbarea viceprimarului municipiului Rădăuți intervine pe fondul arestării preventive a primarului Aurel Olărean, care este acuzat de DNA de șantaj și abuz în serviciu, iar Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe, definitiv, privind cercetarea primarului în stare de arest preventiv. În condițiile în care ICCJ va menține decizia CA București de cercetare a edilului-șef din Rădăuți în stare de arest preventiv, prefectul de Suceava va trebui să-l suspende din funcție, iar atribuțiile acestuia să fie preluate de viceprimar. Noul viceprimar este cunoscut ca un constant critic al lui Olărean, el făcând numeroase plângeri administrative și penale față de modul în care primarul din Rădăuți a condus municipiul. De menționat este că Prefectura Suceava a înaintat în instanță o acțiune de dizolvare a Consiliului Local Rădăuți, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în ședință deși a fost convocat conform prevederilor legale. Primul termen al procesului privind dizolvarea CL Rădăuți urmează să se desfășoare în 9 octombrie la Tribunalul Suceava. Primarul din Rădăuți, Aurel Olărean (PDL), acuzat că a șantajat un consilier local, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie luată vinerea trecută de Curtea de Apel București, la propunerea procurorilor anticorupție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: