Victor Ponta a inaugurat DN 29 modernizat

Premierul Victor Ponta, președinte al PSD și candidat la alegerile prezidențiale, a inaugurat, joi seara, finalizarea lucrărilor la drumul DN 29 Suceava-Botoșani, pe un tronson de 36 de kilometri.
 

Evenimentul la care a participat primul-ministru a avut loc în localitatea Baisa – km 31+750, unde în toamna anului trecut a fost dat startul lucrărilor de modernizare. „A fost un proiect special. L-am început anul trecut în octombrie. S-a spus că nu se lucrează, că așa sunt cârtitorii, și în nouă luni îl avem făcut. E un drum foarte modern. Sunt 7000 de mașini în fiecare zi, deci un trafic foarte serios, și arată, într-adevăr, a drum european”, a declarat Victor Ponta. Zeci de oficiali din județele Suceava și Botoșani au participat, în luna octombrie a anului trecut, alături de premierul Victor Ponta și ministrul pentru mari proiecte, Dan Șova, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a drumului național DN 29, Suceava-Botoșani. Lucrările de modernizare au fost executate de asocierea UMB Spedition și Tehnostrade, companii ale omului de afaceri Dorin Umbrărescu. Valoarea totală a investiției a fost de peste 68 de milioane de lei și a cuprins reabilitarea unui număr de 12 poduri, realizarea a 29 de podețe noi și reabilitarea a 4 vechi, realizarea a 135 intersecții cu drumuri clasificate și neclasificate, realizarea a 31 de parcări adiacente drumului, 7 stații de autobuz, o trecere la nivel cu calea ferată și refacerea covorului asfaltic pe toată lungimea. Lățimea platformei are 9 m, iar partea carosabilă măsoară 7 m. Ultima modernizare a DN 29, Suceava-Botoșani, a avut loc în perioada anilor 1964 – 1966, structura rutieră fiind alcătuită din îmbrăcăminți asfaltice ușoare pe fundație de balast sau din mixturi asfaltice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: