Premierul Ponta, prezent la inaugurarea Pieței „Sf. Ioan Paul al II-lea” din fața Sanctuarului național marian de la Cacica

 

Numeroși pelerini, preoți, episcopi din țară și din străinătate, ambasadorul Poloniei la București, Marek Szczygiel, autorități locale și județene, parlamentari suceveni, dar și premierul Victor Ponta, însoțit de soția sa, Daciana, ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, și primarul Iașiului, Gheorghe Nechita, au fost prezenți, vineri, la festivitatea de inaugurare a Pieței „Sf. Ioan Paul al II-lea” din fața Sanctuarului național marian de la Cacica. Monseniorul Petru Gherghel, episcop de Iași, a sfințit și binecuvântat Piața „Sf. Ioan Paul al II-lea” din fața bisericii din Cacica. Potrivit primarului comunei Cacica, Elena Boloca, Consiliul Local al comunei a hotărât ca piața din fața Sanctuarului național marian de la Cacica să poarte numele „Sf. Ioan Paul al II-lea”, în semn de prețuire față de papa Ioan Paul al II-lea, care a acordat bisericii din Cacica titlul de „basilica minor”. Ambasadorul Republicii Polone la București, Marek Szczygiel, a declarat că Sanctuarul de la Cacica este un loc deosebit de important pentru polonezii și credincioșii din România. „Biserica din Cacica a fost construită acum 110 ani de către polonezii care locuiau pe aceste meleaguri. Mai avem un moment de bucurie astăzi, încoronarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica”, a spus ambasadorul Poloniei la București, care a mulțumit autorităților locale și Guvernului român pentru sprijinul acordat pentru înființarea pieței. La rândul său, primul ministru al României a mulțumit pentru invitația de a participa la acest eveniment. „Vreau doar să vă mulțumesc pentru invitație, să vă spun că sunt mai bine de 30 de ani de când am venit prima dată, de peste deal, din Pârteștii de Sus, aici, la Sărbătoarea Sfintei Fecioare. Atunci își începuse pontificatul Sf. Ioan Paul al II-lea. Sunt foarte bucuros că putem să fim azi, aici, la acest moment cu totul și cu totul special și vreau doar să spun încă o dată că România este țara în care toți credincioșii – ortodocși, catolici, greco-catolici, protestanți sau neoprotestanți –, toți cei care cred în Dumnezeu și în viitorul acestei țări trebuie să trăiască împreună și trebuie să-și cinstească religia și tradițiile”, a spus Ponta. Lucrările de amenajare a Pieței „Sf. Ioan Paul al II-lea” din Cacica au început în data de 15 august 2007, când episcopul Diecezei romano-catolice Iași a binecuvântat locul destinat realizării acestui proiect. Finanțarea integrală a acestui proiect a fost asigurată de Guvernul României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: