Mănăstirea Putna a fost și anul acesta, de Sfânta Maria Mare, loc de pelerinaj pentru mii de credincioși

Mii de credincioși au umplut și în acest an curtea Mănăstirii Putna pentru a lua parte la slujba oficiată cu prilejul hramului Adormirea Maicii Domnului. La ceremonia oficiată vineri dimineață de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Ignatie Elhochi, mitropolit și arhiepiscop ortodox antiohian al Franței, al Europei Occidentale și Meridionale, precum și de un sobor de preoți, au asistat peste 10.000 de persoane, acestora alăturându-li-se premierul Victor Ponta și soția sa, Daciana, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Iașiului, Gheorghe Nechita, și secretarul general al PSD, Andrei Dolineațchi.
 

Manastirea Putna

La Putna au fost prezenți și liderii opoziției, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu și vicepreședintele PDL Ioan Bălan, care au plecat de la slujbă cu puțin timp înainte ca delegația PSD să intre în curtea locașului de cult. În predica sa, ÎPS Pimen a comparat România cu grădina Maicii Domnului și a vorbit despre credința în ajutorul Maicii Domnului, subliniind că cele mai frumoase rugăciuni sunt închinate Maicii Domnului. Înaltul ierarh le-a mai spus credincioșilor că Ștefan cel Mare, care este îngropat la Putna, purta tot timpul trei icoane – una a lui Iisus Hristos, una a Maicii Domnului și una a lui Ioan Botezătorul. ÎPS Pimen le-a mulțumit credincioșilor pentru ajutoarele strânse pentru sinistrații din Oltenia în urma unui apel al Bisericii, pentru evlavia și credința lor, și le-a transmis să aibă înțelegere pentru că nu pot fi aprobate solicitări pentru noi schituri și mănăstiri întrucât nu sunt pregătiți suficienți călugări pentru acestea. De asemenea, starețul Mănăstirii Putna, PC Velnic Melchisedec, a anunțat că obștea mănăstirii se pregătește ca în iulie 2016 să serbeze 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii. După slujbă, soborul de preoți s-a retras, iar în drumul lor s-au oprit în dreptul premierului și soției acestuia, cărora le-au dat binecuvântarea și cu care au schimbat câteva cuvinte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: