Fundația Culturală a Bucovinei după 20 de ani de rodnică existență

Izvorâtă din dragostea de cultură a unor oameni dăruiți, în mijloc având un suflet generos și o minte rară, Dumitru Cucu, Fundația Culturală a Bucovinei a reușit, în două decenii de rodnică activitate, să ocupe un loc de seamă în promovarea și înflorirea artei și literaturii în Bucovina.
 

Mă număr printre acei oameni de cultură ai Bucovinei (scriitori, muzicieni, plasticieni, medici, jurnaliști, istorici) care s-au bucurat de prețuirea și recunoașterea, prin premiere, a activității lor. Întâlnirea cu acești cărturari era pentru mine, reprezentant al vieții monahale, un prilej de îmbogățire intelectuală sub toate aspectele ei. Premiile ce mi s-au acordat pentru cărți, medalia jubiliară la cei 15 ani ai Fundației, le-am socotit, întotdeauna, ca un gest de prețuire a comorii de spiritualitate creștin-ortodoxă pe care o reprezintă Sfânta Mănăstire Voroneț, eu slujind-o cu tot sufletul și mintea pe care bunul Dumnezeu mi le-a hărăzit. Astăzi, la cele două decenii, la ceas de cumpănire dreaptă a realizărilor, nu pot decât să-mi îndrept, cu recunoștință, gândul spre întemeietor, spre sponsori, spre gânditorii acțiunilor pentru minte și suflet pe care Fundația le-a organizat. Urarea mea este de alți ani bogați, de reușite în toate domeniile și, mai ales, ca toți cei care s-au ostenit pentru înfăptuirile pe care le enumerăm acum, împreună, să se bucure de prețuirea și recunoștința noastră. Îmi răsare un gând din anii de școală, care ar spune tot ceea ce eu n-am reușit să exprim în aceste succinte rânduri: VIVAT, CRESCAT, FLOREAT! Fundației Culturale a Bucovinei. Monahia ELENA SIMIONOVICI

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI