Licitația pentru noul operator de transport agent termic va fi reluată

> „Rămân optimist că vom avea, în continuare, oferte la a doua licitație”, a declarat primarul Ion Lungu
Licitația pentru delegarea prin concesionare a serviciului public de transport, distribuire și furnizare a agentului termic din municipiul Suceava va fi reluată pe 23 iunie. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care a precizat ieri, într-o întâlnire cu presa, că au fost obținute, în acest sens, aprobările Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Comunale (ANRSC) și a Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP). La cea de-a doua etapă, este obligatorie înregistrarea a trei oferte eligibile, iar în situația în care, și de această dată, se va înregistra un eșec, se va trece la procedura de atribuire prin negociere directă a serviciului, cu unul dintre participanții la etapele anterioare de licitație.
 

„Rămân optimist că vom avea, în continuare, oferte la a doua licitație. Aceasta deoarece, în conformitate cu legislația în vigoare privind serviciile publice comunitare, pentru a se ajunge, eventual, la cea de-a treia fază, respectiv negocierea directă, o firmă trebuie să fi participat la una dintre etapele anterioare”, a arătat edilul-șef. La prima licitație, pe 14 mai, cu ofertă în vedere concesionării s-a prezentat doar operatorul titular în insolvență Termica Suceava, însă caiete de sarcini achiziționaseră Elsaco Botoșani, Adrem București, Bioenergy Suceava și Unicom Holding, acesta din urmă fiind cel mai mare creditor al actualului prestator al serviciului de alimentare cu apă caldă și căldură. Indiferent de rezultatul analizei ofertelor, pentru a avea apă caldă, sucevenii trebuie să-și achite datoriile către Termica Pe de altă parte, de menționat este faptul că, pe 24 iunie, adică în cea de-a doua zi de după licitație, expiră licența pe care Termica o are de la ANRSC în vederea prestării serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice în municipiul Suceava. Șeful administrației locale crede că branșații la sistemul centralizat de termoficare nu trebuie să fie îngrijorați, însă cu o condiție, aceea a achitării contravalorii serviciilor de care beneficiază. „Cred că vom găsi o soluție, să vedem cum vom asigura, în continuare, apa caldă în municipiul Suceava. Însă, principala preocupare a populației trebuie să fie achitarea facturilor curente și restante către Termica, pentru că de aici poate veni, cel mai repede, suspendarea furnizării apei calde”, a reliefat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu. Câștigătorul licitației de delegare prin concesionare de pe 23 iunie ar trebui să preia 157 de salariați ai Termica, de un punctaj dublu urmând a se bucura ofertantul care se angajează să facă investiții din fonduri proprii în conductele de transport și distribuire. Totodată, favorizat ar putea fi competitorul care va opera serviciul la un tarif mai mic decât cel de 159 de lei pe gigacalorie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: