La faza pe județ a Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”

Tineri instituționalizați au luat premii mari

Șase tineri din sistemul de protecție al județului au obținut cele mai mari premii la ediția a XIX-a a Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, faza județeană, care s-a desfășurat pe 10 mai la Iulius Mall Suceava.
 

Aceștia sunt Maria Apostol, cl. a X-a, care a luat premiul I la secțiunea „țesătorie”, Dumitrița Drăgan, cl. a VIII-a, cu premiul I la secțiunea „împletituri”, Angela Plăcintă, cl. a VII-a, premiul II la secțiunea „țesătorie”, Lucia Miron, cl a VI-a, premiul II la secțiunea „împletituri” și Ioan Motrici, premiul II la secțiunea „confecționare măști”. Un alt premiu I, la secțiunea „prelucrare lemn sculptură” a luat Cătălin Agafiței, care activează în cadrul Clubului Copiilor din Gura Humorului, sub îndrumarea profesorului Vasile Zup. Copiii au învățat meșteșugurile dezvoltându-și apoi talentul în atelierul de țesătorie și împletituri de sfoară ce funcționează în cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Ostra. Sub îndrumarea educatorului Ana Cazac, meșter popular, copii și tineri instituționalizați învață să confecționeze măști tradiționale, trăistuțe lucrate la războiul de țesut cu motive bucovinene, o diversitate întreagă de împletituri din sfoară ce devin minunate decorațiuni interioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: