Investiții

Pe drumurile județene – activitate, șoseaua de centură – pustie

Șeful administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor, a inspectat, joi, lucrările care se execută la modernizarea unui tronson de 7,85 kilometri din drumul județean DJ 178, între localitățile Ilișești și Ciprian Porumbescu, prin POR, cu 28,6 milioane de lei. Potrivit președintelui CJ Suceava, această lucrare se derulează conform graficelor, deși este complicată din cauza unei alunecări de teren care impune instalarea unui număr de cinci sute de piloți. Nechifor a explicat că gradul de execuție la acest drum este de aproximativ 50 la sută, deși lucrările sunt complexe, fiind realizate operațiuni de consolidare a terenului, de reabilitare a patru poduri și podețe, dar și de construcție a 14 podețe transversale și 13 podețe la drumuri laterale.
 

Pe de altă parte, șeful administrației județene a mai declarat că, la șoseaua de centură a Sucevei, unde mai sunt de executat circa 20 la sută din lucrări, firma de construcții nu a reluat activitatea. Președintele CJ Suceava a arătat că ordinul de reluare a lucrărilor a fost din data de 7 mai, dar că nimeni nu era pe șantierul șoselei de centură nici miercuri și nici joi. El și-a exprimat nemulțumirea că proiectul șoselei de centură a Sucevei, unde Guvernul s-a achitat de toate obligațiile financiare, nu este reluat, menționând că există fonduri prevăzute în buget pentru finalizarea întregii lucrări în acest an. Nechifor a mai declarat că în cursul zilei va transmite Ministerului Transporturilor și CNADNR adrese în care va informa despre această situație, subliniind că CJ Suceava nu are pârghii să acționeze, întrucât beneficiarul este CNADNR. „Noi, ca administrație județeană, ne ocupăm de investițiile pe drumuri județene, iar datorită unor constructori buni avem acum mai multe tronsoane finalizate, iar alte lucrări vor fi începute în curând”, a spus Nechifor care a menționat că drumul pe care l-a inspectat joi va fi finalizat în luna august a acestui an în condițiile în care termenul prevăzut era aprilie 2015. Totodată, Nechifor a spus că va solicita ministrului Transporturilor, Dan Șova, să vină la Suceava pentru a vedea la fața locului situația investițiilor CNADNR din județ. Șoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcție din 2008 și ar fi trebuit să fie terminată în vara anului 2012, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat pentru 17 noiembrie 2013, ca urmare a unor lucrări de consolidare. Potrivit autorităților locale, gradul de execuție a șoselei de centură este de circa 80 la sută, iar un tronson al acesteia, între DN 2 și DN 17, este aproape finalizat, fiind necesară doar turnarea stratului de uzură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: