În primele 3 luni ale anului

Casa de Sănătate a decontat aproape 100 de milioane de lei pentru serviciile prestate către asigurații suceveni

> Cu îngrijirile la domiciliu s-au cheltuit 36.000 lei, în timp ce contravaloarea prestațiilor medicale acordate în țările UE s-a ridicat la doar 16.680 lei
 

Adela Băișanu

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat, la începutul lunii ianuarie 2014, cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, acte adiționale la contractele pentru anul 2013, acestea încetându-și valabilitatea pe 31 martie. Potrivit CAS, este vorba despre 771 de acte adiționale, dintre care, pe tipuri de furnizori de servicii medico-farmaceutice, cele mai multe, adică 286, sunt pentru medicina primară. Urmează, în ordine, furnizorii de medicamente, adică farmaciile, cu 133 de acte adiționale; ambulatoriul de specialitate clinic – 100; programele derulate prin farmaciile cu circuit deschis – 120; furnizorii de dispozitive medicale – 67; ambulatoriul de specialitate paraclinic – 25; ambulatoriul de specialitate de recuperare – 15; asistența medicală spitalicească – 11; îngrijirile la domiciliu – 7; programele derulate prin unitățile spitalicești – 3 și programul de diabet zaharat, cu 4 acte adiționale parafate cu furnizorii de servicii medicale. Președintele director general Adela Băișanu informează că, pentru serviciile prestate către asigurați, în baza actelor adiționale sau a contractelor amintite, în primele 3 luni ale anului, către furnizorii de servicii farmaceutico-medicale a fost decontată suma de 94,11 de milioane de lei. Casa de Asigurări de Sănătate a plătit, printre altele, 27 de milioane de lei pentru medicamente; 43,6 de milioane de lei pentru spitale; 8,34 de milioane de lei pentru servicii medicale în asistența medicală primară; 7,64 de milioane de lei pentru medicamentele destinate bolilor cronice cu risc crescut, utilizate în programele naționale cu scop curativ; 4 milioane de lei pentru servicii medicale în asistența medicală de specialitate și 1,21 de milioane de lei pentru servicii medicale paraclinice. Fonduri de 934.000 lei au acoperit cererile de finanțare și de acoperire a dispozitivelor și echipamentelor medicale, cu 875.080 de lei s-au decontat materialele sanitare specifice utilizate în programele naționale de sănătate, iar cu 227.972 lei s-au plătit serviciile medicale de recuperare-reabilitare a sănătății. Conform informării privind activitatea instituției în primele 3 luni ale anului 2014, unicul centru de permanență s-a ales cu decontări de 84.000 lei, cu îngrijirile la domiciliu s-au cheltuit 36.000 lei, în timp ce contravaloarea prestațiilor medicale acordate în țările UE s-a ridicat la doar 16.680 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: