Teme europene acoperite cu scandaluri interne

Prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, care candidează pentru o funcție de europarlamentar, a declarat, marți, că în această campanie electorală se încearcă acoperirea temelor europene cu scandaluri interne, iar unele partide doresc o asemenea abordare pentru securizarea votului.
 

El a explicat, într-o conferință de presă, că PDL propune „Europa în fiecare casă” pentru că din 1990 românii au sperat la prosperitate. „Prosperitate în fiecare casă. De aia e important Parlamentul European, reprezentanții României în Parlamentul European care să facă ceva pentru România și pentru zona din care provin” a spus Onofrei. El a subliniat că în calitate de europarlamentar va iniția demersurile necesare ca Europa să fie în fiecare casă. Potrivit lui Orest Onofrei, românii trebuie să se simtă europeni oriunde s-ar afla, ca interesele lor să fie reprezentate corect în Parlamentul European, în instituțiile europene și în fiecare țară europeană. El a arătat că unul dintre proiectele pe care îl va susține în Parlamentul European este al unui program special de dezvoltare a întregii zone de est a UE. Onofrei a declarat că în actualul context geopolitic se impune un program special de dezvoltare a întregii zone aflate la granița de est a Uniunii Europene, iar o componentă importantă este infrastructura. El a explicat că în acest program special include dezvoltarea coridoarelor de transport nord-sud și est-vest. Totodată, un proiect special se referă la zecile de localități din România care nu pot beneficia de programe cu finanțare europeană, făcând referire la comunele transformate în oraș și la marile comune. „E nevoie de un program special pentru comunele mari și comunele-oraș care nu sunt acum eligibile la finanțare europeană” a spus Onofrei. Orest Onofrei a mai adăugat că prin Politica Agricolă Comună propune un program de consolidare a fermelor și de finanțare a zonelor preponderent agricole la fel cum sunt finanțate zonele monoindustriale. „Este un program de consolidare a fermelor care să devină profitabile pe agricultură ecologică și biologică” a spus Onofrei, care a menționat că zonele agricole trebuie privite la fel ca zonele mono-industriale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI