În 28 de localități din județ

Alarmarea în situații de urgență se face prin tragerea clopotelor

În județul Suceava, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, doar 3 utilizează sistemele electronice centralizate de alarmare-înștiințare a populației, se arată într-o informare pe această temă, prezentată în ședința Colegiului prefectural.
 

Este vorba despre municipiile Suceava și Siret, precum și de comuna Capu Câmpului, alte 83 de unități administrativ-teritoriale având funcționale sisteme electrice de alarmare înștiințare în situații de urgență. Pe de altă parte, după controale efectuate în teritoriu, inspectorii specializați au constatat că, în două localități, respectiv Putna și Izvoarele Sucevei, sistemele electrice de alarmare a locuitorilor în cazul unor inundații, incendii sau alte evenimente periculoase nu funcționează. „Pentru celelalte 28 de unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, care nu utilizează sisteme electronice și electrice, alarmarea-înștiințarea se face prin tragerea clopotelor de la biserici” se precizează în raportul prezentat în ședința Colegiului prefectural de pe lângă Instituția Prefectului județului Suceava. În același context, s-a subliniat că 112 unități administrativ-teritoriale din județ au propriile servicii voluntare pentru situații de urgență funcționale, acestea fiind deservite de 2.031 de pompieri voluntari. Conform sursei citate, în municipiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei nu sunt organizate asemenea structuri, în aceste localități fiind „dislocate” detașamente de pompieri militari, respectiv subunități de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava. În conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, existența structurii serviciilor voluntare este opțională în localitățile în care funcționează subunități de intervenție din cadrul ISU.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: