Din cauza sărbătorilor pascale și a zilelor libere de 1 și 2 mai

Lucrările la rețelele de apă și cele de canalizare stau pe loc

> O serie de termene au fost prelungite cu 30 de zile, întârzieri înregistrându-se și ca urmare a neclarificării regimului proprietății terenurilor pe care se intervine
 

Lucrările de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare aferente Programului Operațional Sectorial Mediu bat mai mult pasul de loc, a precizat, ieri, primarul municipiului Suceava Ion Lungu după întâlnirea de analiză de la sediul Primăriei cu factorii responsabili din cadrul proiectului. „Este clar că nu sunt avansuri remarcabile, având în vedere că au fost sărbătorile pascale. Mai mult, și în această săptămână, pe 1 și pe 2 mai nu se lucrează”, arată edilul-șef al municipiului. De altfel, intervenții la infrastructura subterană de utilității care aveau ca termen limită data de 30 aprilie a.c. nu au putut fi respectate, consultanții constructorilor și autoritățile locale sucevene căzând de acord asupra prelungirii cu încă o lună a duratei execuției, respectiv până pe 31 mai. Primarul Lungu are rețineri în privința respectării inclusiv a acestui din urmă grafic, referindu-se la strada Aurel Vlaicu, care este răscolită de săpături de ani de zile, plină de noroi sau praf și care creează disconfort riveranilor. Totuși, Lungu a decretat că firmele constructoare nu se mai pot prevala de faptul că stațiile de asfalt nu funcționează. „Un lucru nu mai poate fi amânat, având în vedere că s-au pornit stațiile și se poate trece la turnarea de asfalt sau betoane, acolo unde este cazul”, relevă primul gospodar al urbei reședință. Șeful executivului s-a referit, în mod special, la strada Mitocului, unde s-a asfaltat la finele sezonului trecut, iar stratul turnat nu a rezistat până în primăvară. Într-o situație necorespunzătoare se află și străzile Iacob Zadik și Grigore Antipa, începute încă din anul anterior și pe care încă nu s-a trecut la amenajarea covoarelor asfaltice. Alături de aceste din urmă artere, care captează fluxuri importante de trafic, afectată este și strada Narciselor din Zamca, asupra căreia, de asemenea, s-a insistat în sensul urgentării intervențiilor. Pe de altă parte, lucrările sunt în întârziere și ca urmare a neclarificării regimului proprietății terenurilor pe care se intervine la rețelele de apă și cele de canalizare. Este cazul străzii Parcului, pe care introducerea conductelor și amenajarea canalizării presupune afectarea unei suprafețe aparținând Direcției Silvice. „Atunci când s-a făcut proiectul nu s-a identificat foarte bine partea cadastrală”, a explicat Ion Lungu. În total, prin POS – Mediu, în municipiul Suceava extinderea cu circa 31,3 km a rețelelor de alimentare cu apă se face pe 76 de străzi, reabilitările având ca țintă 25,4 km de conducte, de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puțin centrul orașului. Rețelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, au parte doar de reabilitare. Câștigătorul licitației pentru execuție este compania germană Pfeiffer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: