Obiectiv județean

O exploatare eficientă a sistemului de apă și canalizare cu ACET Suceava

Peste 300 de milioane de euro vor fi investiți în următorii ani în modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județ, din care investiții de 120 de milioane de euro, din prima etapă a POS – Mediu, vor fi finalizate până la 31 decembrie 2015, a declarat ieri șeful administrației județene Cătălin Nechifor.
 

Potrivit acestuia, la proiectul derulat de CJ Suceava în cinci zone din județ, ce presupune modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, finanțat prin Programul Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de 120 milioane euro, s-au făcut economii de 20 de milioane de euro în urma licitațiilor de execuție. Președintele CJ a spus că autoritățile sucevene analizează în prezent cum vor fi folosiți acești bani rezultați din economii pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare. „Trebuie să ne asigurăm că proiectele noi se pot încheia până la data 31 decembrie 2015” a declarat Nechifor. El a arătat că analiza pentru determinarea localităților unde se vor face investițiile ține cont atât de evoluția proiectelor aflate în dezvoltare pe POS – Mediu, dar și de master-planul care este în faza finală de aprobare pentru finanțările din etapa a doua a POS – Mediu în valoare de 190 de milioane de euro. „Obiectivul în plan județean rămâne același și este legat de necesitatea de a asigura o exploatare eficientă a sistemului de apă și canalizare cu operatorul regional unic ACET SA Suceava” a spus Nechifor. El a subliniat că în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Suceava au intrat încă 14 localități pe lângă cele 33 care sunt deja asociate, iar una dintre condițiile obligatorii pentru primirea de finanțări nerambursabile este apartenența la această asociație. Nechifor a menționat că pentru celelalte localități CJ Suceava asigură abordarea de fonduri în cadrul PNDL, dar și pe noul Program Operațional Regional 2014-2020, care permite inclusiv finanțare de proiecte în domeniul rețelelor de apă și canalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: